Connect with us
COD ROŞU. Accident grav pe A2: 3 morţi şi 60 de răniţi

Știri

Accident grav pe A2: 4 morţi şi 60 de răniţi, traficul a fost reluat la ora 18

Un accident grav s-a produs în această dimineaţă pe autostrada A2 (Autostrada Soarelui). La faţa locului au fost trimise zeci de echipe de intervenție, inclusiv spitalul mobil. Ceața pare să fi fost principalul factor al accidentului.

CNADNR nu a informat conducătorii auto despre situația drumului, panourile de avertizare de pe autostradă nu conțineau nici o informație despre ceață.

Jurnaliștii au aflat ca CNADNR nu are un contract valabil cu ANM.

UPDATE 19:46: Una din persoanele internate la spitalul Floreasca a murit în această seară.

UPDATE 18:09 – Traficul a fost blocat în urma accidentului de pe autostrada A2 la ora 18.00, anunță Agerpres.

Știri despre accidentul de pe autostradă
Accident pe A2. 5 dintre răniţii internaţi la Spitalul Universitar ar putea fi externaţi
Bilanț victime accident A2: 60 de victime, 41 transportate la Bucureşti şi 3 morți
Accident pe A2. CNAIR susţine că panourile de avertizare a şoferilor funcţionau
2 persoane rănite în accidentul de pe autostradă în stare gravă
Bilanț victime accident A2: 60 de victime, 41 transportate la Bucureşti şi 3 morți
Accident pe A2: Soția directorului medical de la spitalul din Calărași acuză autoritățile de incompetență
Grav accident pe A2. Fostul şef al CNADNR: „Compania e nepregătită. Vor fi victime şi la iarnă”

IMPORTANT: Famiile victimelor de la accidentul de pe autostrada pot suna la numerele de urgenţă puse la dispoziţia familiilor victimelor: 0212648515, 0212648516

VIDEO Accident Autostradă

UPDATE, 17:54 Toţi şoferii care au fost implicaţi în accident sunt audiaţi de poliţişti. Dintre cei trei bărbaţii care au murit, cel mai tânăr avea 49 de ani, iar cel mai în vârstă peste 70.

UPDATE, 14:35 Două dintre victimele accidentului internate la Spitalul Floreasca sunt în stare gravă, informează news.ro.

UPDATE 13:10 – Mediafax publică un video cu momentul în care victimele accidentului de pe autostradă au ajuns la spitalul din București

UPDATE 13:06 – Au trecut mai bine de 5 ore de la accidentul de pe Autostrada Soarelui, iar autoritățile au început să se acuze între ele. CNADNR acuză ANM că nu a emis avertizări, ANM spune că și-a făcut datoria și încă de la ora 6 dimineața a emis toate avertizările necesare.

Grav accident pe A2, cele mai noi informatii:

UPDATE, 11:38 Cătălin, şofer, unul din răniţi: „Mergeam pe autostradă şi la un moment dat am văzut carambolul. Am frânat şi în momentul în care am frânat altcineva m-a lovit din spate şi m-am dus în maşina din faţă. Mi-au sărit airbag-urile, eram speriat. Am ieşit pe geam, cam în 10 minute. Peste tot erau maşini, eram blocaţi. Veneam de la Bucureşti spre Constanţa. Mergeam cu o viteză până în 100 la oră. Eu am văzut panouri de avertizare că pe drum e un accident”, a declarat unul din cei implicaţi în carambol la Antena 3.

UPDATE Accidentul de pe autostrada A2 a pus in alertă autoritățile. FOTO de la fața locului

UPDATE, 11:49 Numărul victimelor ajunge la 60

UPDATE, 11:37 Alina Răduca, centrul Infotrafic: „Traficul continuă să fie întrerupt în sensul de mers spre Constanţa. Se efectuează cercetarea cu privire la acest accident”.

UPDATE, 11:25 Accidentul s-a produs aproape de o benzinărie Petrom. Angajaţii de la benzinărie au sărit în ajutorul celor implicaţi în carambol

UPDATE, 11:21 Florin Chifor, martor: „Am oprit la timp. Am văzut o maşină pusă pe avarii, apoi am mai văzut două maşini şi am tras pe dreapta. Mi-am dat seama că e carambol. Am fost puţin lovit, am sărit peste parapet, iar apoi am văzut un microbuz care a intrat într-un TIR fără frână, fără semnalizare”, a declarat bărbatul pentru Antena 3.

UPDATE, 11:19 La Spitalul Floreasca au ajuns deja trei ambulanţe

UPDATE, 11:17: Florin Dascălu, fost director CNADNR: „Nu ceaţa e de vină, ci sistemele de comunicaţii care nu funcţionează. De vină e CNADNR-ul. Asta este cauza. Acele panouri cu mesaje de pe şosea trebuiau să funcţioneze, altfel nu mureau acei oameni. Când s-a refăcut organigrama în luna mai, eu mi-am dat demisia de onoare tocmai din cauza asta. Compania este total nepregătită pentru vremea de iarnă şi vor fi probleme şi victime în iarna care va veni”.

UPDATE, 11:14 12 persoane au fost transportate la spitalul din Lehliu Gară

Accident pe A2 – Știrea inițială

Toate spitalele de urgenţă din Capitală au fost prealertate în această dimineaţă după accidentul produs în apropiere de localitatea Lehliu Gară, potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov.

5 persoane au fost transportate la Spitalul Sf. Pantelimon din Capitală, 3 la Bagdasar Arseni, iar o persoană a ajuns la Spitalul Floreasca.

Accidentul în lanţ s-a produs la kilometrul 67 spre sensul de deplasare spre Constanţa. „Vorbim de 39 de răniţi, din care trei sunt decedaţi. Iniţial se credea că sunt 4 decedaţi. La faţa locului sunt triate ultimele victime şi sunt trimise la spitale. Din cauza ceţii, elicopterele SMURD nu au putut ajunge la faţa locului. Ceaţa a îngreunat şi ajungerea echipelor la faţa locului. Trebuie adaptată viteza chiar dacă e o echipă de intervenţie”, a declarat Raed Arafat la Antena 3.

Lucian Diniţă, fost şef al Poliţiei Române a declarat la Antena 3 că nu ceaţa este de vină pentru producerea accidentului, ci neadaptarea vitezei la condiţiile de mediu.

CITEŞTE ŞI: Consul al României în Republica Moldova, accidentat pe trecerea de pietoni de un polițist

ISU Călăraşi a activat planul roşu de intervenţie în urma tragediei de pe autostradă. Cel mai probabil accidentul în care au fost implicate mai multe maşini a fost produs din cauza ceţii foarte dense.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top