Categorii Știri

Armata turca, primele pierderi in razboiul din Siria

Armata turca sufera primele pierderi in razbiul din Siria. Un soldat turc a fost ucis si alti trei au fost raniti sambata, intr-un atac cu racheta asupra unui tanc, in apropierea orasului Jarablus din Siria, transmite Reuters.

Citeste si: Cutremurul din Italia: O fetita si-a salvat sora cu pretul vietii

Citeste si: Un baietel roman a ramas orfan dupa cutremurul din Italia

Surse militare turce au raportat pierderi pentru prima oara de la lansarea ofensivei impotriva militiilor kurde din Siria.

Militarii turci afirma ca racheta a fost lansata de pe teritoriul controlat de militia kurda YPG (Unitatile de Protectie a Poporului Kurd).

Rebelii care se opun interventiei Turciei negasera anterior, sambata, ca ar exista forte kurde in zona respectiva.

Turcia sustine ca ofensiva pe teritoriul sirian este indreptata impotriva organizatiei Stat Islamic, avand totodata scopul de a impiedica extinderea controlului fortelor kurde in nordul Siriei, scrie agerpres.ro.

Presedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat, miercuri, ca armata turca a declansat in Siria operatiuni militare impotriva retelei teroriste Stat Islamic (SI) si a fortelor formatiunii kurde PYD. Aripa armata a PYD, Unitatile de aparare a poporului (YPG), a fost principalul aliat al SUA in lupta impotriva SI.

Membra a coalitiei conduse de SUA impotriva SI, Turcia se opune sprijinului Washingtonului pentru rebelii kurzi sirieni. Ankara se teme ca un avans al kurzilor sirieni in lupta impotriva jihadistilor le va da un imbold kurzilor de pe teritoriul său, comentează Reuters.

In luna martie, PYD si mai multe grupuri aliate au declarat un sistem federal de administrare in nordul Siriei.

Share
Scris de
Mihaela Dorobantu

Acest site foloseste cookies.

Read More