Connect with us
Asistenta responsabila de transfuzia gresita de sange de la Spitalul CF 2 a primit o amenda de 700 de lei, a anuntat Ministerul Sanatatii.

Știri

Asistenta de la Spitalul CF 2, amendata in cazul transfuziei gresite

Asistenta de la Spitalul CF 2 responsabila pentru transfuzia de sange gresita, in urma careia o femeie a ajuns in stare grava, a primit o amenda de 700 de lei din partea inspectorilor sanitari, a anuntat Ministerul Sanatatii.

Totodata, Directia de Sanatate Publica a sesizat Colegiul Medicilor pentru continuarea investigatiilor conform atributiilor legale ale acestuia, inclusiv pentru a raspunde la intrebarea daca vina pentru incidentul transfuzional este de atribuita si unui medic sau nu, a mai anuntat Ministerul Sanatatii.

Reamintim ca Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1 a decis sa deschida un dosar penal in rem, sub aspectul savarsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa, cu privire la acest incident.

Citeste si: Dosar penal privind transfuzia de sange gresita de la Spitalul CF 2

In prezent, femeia se afla intr-o stare destul de grava la Spitalul Universitar. Ea s-a prezentat la Spitalul Clinic CF 2 pentru o operatie de neoplasm de col uterin in stadiu incipient. In timpul interventiei chirurgicale, a existat o sangerare in limitele normale ale procedurii aplicate de echipa de chirurgi (operatia Wertheim), iar pacientei i s-a efectuat o transfuzie, se arata intr-un comunicat al Ministerului Sanatatii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top