Connect with us
Subiecte romana la Bac 2016, sesiunea de toamna. Ce s-a dat la Bacalaureat la proba scrisa de limba si literatura romana, pe 22 august.

Știri

UPDATE: Subiecte Romana Bac 2016 TOAMNA. Ce s-a dat la Bacalaureat pe 22 august

Subiecte Romana Bac 2016, sesiunea de toamna.

Luni, 22 august, se da startul celei de-a doua sesiuni a Bacalaureatului, la probele scrise. Circa 42.000 de absolventi de liceu s-au inscris la sesiunea august-septembrie a Bac 2016.

UPDATE, 12.15:

Subiecte Romana 2016, Uman

subiecte romana

subiecte romana 2

Subiecte REAL

la profilul REAL, elevii au primit urmAtoarele subiecte: un text din Noaptea de sAnziene de Mircea Eliade, la care au avut de rezolvat 9 cerinTe. Al doilea subiect la romana a constat in elaborarea unui text argumentativ de 300 de cuvinte maximum pe tema relatiilor de prietenie. Al treilea subiect a fost redactarea unui eseu in care sa se prezinte tema si viziunea despre lume intr-un text poetic al lui Mihai Eminescu, Lucian Blaga sau Nichita Stanescu.

STIRE INITIALA

 

Prima proba este cea de la limba si literatura romana, care va fi urmata de cea la limba materna, pe 23 august (pentru elevii minoritatilor nationale-n.r.). Miercuri, este programata proba la alegere, in timp ce sesiunea de toamna se incheie vineri, 26 august, cu proba la alegere a profilului si specializarii.

Luni, 29 august, pana la ora 16.00, se vor afisa primele rezultate, care vor fi disponibile si pe edu.ro, iar pana la 20.00 pot fi depuse contestatii. Joi, 1 septembrie, se vor afisa rezultatele finale.

Subiecte Romana Bac 2016, sesiunea de toamna

Huff.ro va va prezenta subiectele la romana, imediat ce acestea vor fi disponibile.

La prima sesiune a Bacalaureatului, elevii de la Real au avut la subiectul al treilea de prezentat tema si viziunea intr-un roman interbelic. La subiectul II, ei au avut de redactat un text argumentativ despre rolul jocurile pe calculator in viata tinerilor.

La Uman, tinerii absolventi au avut la subiectul al treilea caracterizare roman psihologic. La subiectul II, ei au avut text argumentativ despre rolul lecturii.

Metodologie Bacalaureat 2016

Se interzice candidatilor sa aiba, in salile de examen, asupra lor, in obiectele de imbracaminte sau incaltaminte, in penare si altele asemenea, sau in bancile in care sunt asezati in salile de examen, telefoane mobile, casti audio, precum si orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare/care permite conectarea la internet/la retele de socializare, ce ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare intre candidati ori cu exteriorul.

Se interzice candidatilor la examenul de bacalaureat sa comunice intre ei sau cu exteriorul, sa transmita ori sa schimbe intre ei foi din lucrare, ciorne, notite sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare intre candidati sau cu exteriorul.

Candidatii care incalca regulile mentionate vor fi eliminati din examen, indiferent daca materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top