Connect with us
Dupa rezultatul votului de la referendumul Brexit, Marea Britanie trebuie sa paraseasca efectiv UE. Procedura este, insa, una anevoioasa.

Știri

Brexit amanat. Cand se poate produce iesirea efectiva a Marii Britanii din UE

Dupa rezultatul referendumului Brexit, singura intrebare ramane cand va iesi Marea Britanie din UE. Procedura de parasire a Uniunii Europene este, insa, una anevoioasa, iar Regatul Unit ar urma sa iasa efectiv din comunitate in cativa ani.

Potrivit publicatiei Sunday Times, iesirea efectiva a Regatului Unit al Marii Britanii din UE ar putea avea loc abia la finalul lui 2019, din cauza dificultatilor cu care se confrunta administratia britanica si a alegerilor din Franta si Germania.

Citeste si: Brexit: Marea Britanie vrea sa trimita inapoi imigrantii veniti din UE

Guvernul premierului britanic Theresa May, care a preluat puterea dupa demisia lui David Cameron ca rezultat al votului in favoarea Brexitului, a anuntat ca intentioneaza sa invoce articolul 50 al Tratatului de la Lisabona la inceputul lui 2017, noteaza hotnews.ro.

Activarea acestui articol deschide o perioada de negocieri de doi ani la finalul careia o tara paraseste UE. In cazul unei invocari a articolului 50 la inceputul lui 2017, iesirea efectiva din UE ar avea loc la inceputul lui 2019.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top