Connect with us
Ce se va întâmpla dacă numărul de noi îmbolnăviri va continua să crească

Știri

Când vom reveni la viața normală. Nelu Tătaru, declarații de ultimă oră

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a vorbit despre momentul în care vom reveni la o viață normală și despre evoluția pandemiei de coronavirus în țara noastră. El a precizat că sunt toate șansele ca mall-urile să se redeschidă în perioada care urmează, dar trebuie îndeplinite anumtie condiții pentru ca acest lucru să se întâmple.

Când vom reveni la viața normală. Nelu Tătaru, declarații de ultimă oră

Tătaru a precizat și că se vor ține și competițiile sportive, însă fără spectatori. Totul depinde, bineînțeles, de felul în care evoluează epidemia și de numărul noi de cazuri din fiecare zi.

„În condiţiile în care avem o evoluţie normală, condiţiile de distanţare sunt respectate, avem mall-urile, în condiţiile în care avem o evaluare normală evitând aglomeraţiile populaţionale, se pot deschide. Încep competiţiile sportive, la început fără spectatori, le putem extinde într-un timp doi. În acest moment avem concertele în aer liber, până la 500 de oameni cu distanţare, putem mări acest număr. Bazinele de înot în exterior, putem să ne gândim. Dar toate aceste lucruri sunt în contextul evoluţiei noastre epidemiologice. Suntem de-abia la începutul celei de-a doua perioade de relaxare, evaluarea, cel puţin la o săptămână, ne poate face să putem da termenul pentru următoarele măsuri de relaxare sau care sunt acestea”, a explicat Nelu Tătaru la TVR 1.

Ministrul Sănătății este de părere că studiul de seroprevalență va da un răspuns în legătură cu felul în care se va manifesta un eventual val doi. Probabilitatea ca valul doi să vină este din ce în ce mai mică, însă vom ști sigur atunci când vom vedea rezultatele acestui studiu, care va arăta gradul de imunizare al populației.

„Încă colectăm aceste date şi studiul de seroprevalenţă ne va da şi un răspuns. Gestionăm, pe vară, inclusiv o convieţuire cu virusul, poate la un nivel foarte jos, cu transmitere comunitară foarte mică. Va trebui să gestionăm şi un număr din populaţia României, care sunt imunizaţi. Cu cât acest număr este mai mare, ne gândim la un episod doi mai facil sau aproape inexistent. Cu cât numărul din populaţie care este imunizat este mai mic, ne gândim la un al doilea episod poate mai accentuat. Nu ţine doar de noi. Vom avea o circulaţie, noi trebuie să gândim gradul nostru de imunizare, transmiterea comunitară şi afluxul de cetăţeni români sau străini care vin în România din anumite focare. Acestea sunt toate cele trei lucruri pe care va trebui să le gestionăm din toamnă-iarnă”, a arătat ministrul Sănătăţii.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

1 Comment

1 Comment

  1. romanka

    2020-06-04T12:59:57+03:00 at 12:59

    Taci securistule; deschide bisericile, ca acolo nu a fost niciun focar; in sptalele vaotre de doi lei is focare de infectie.Nu in biserici; antihristilor; lasati ne cu corona; ca e n virus ca proce virus; netratat insa corect, a facut ravagii.nu ati adms Protocolul eficient si economoc al d Musta HIDROXICLOROCHINA ; Bigharma vrea banetul sa curga; va doare in cot de sanatatea noastra; ti ai vandut mastle tu si nevasta ta ?Rusine.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top