Connect with us

Știri

Cauzele aparitiei punctelor negre

Exista diverse solutii pentru indepartarea punctelor negre, insa e foarte important de stiut ce duce la aparitia lor. Tenul oglindeste obiceiurile zilnice, iar problemele de la nivelul pielii se reflecta in comportamentul nostru. Chiar daca gasim remedii si eliminam o parte din ele, au obiceiul sa reapara, astfel fiind o lupta continua.

Singurul remediu cu adevarat eficient este sa identificam cauzele aparitiei lor si sa incercam sa evitam anumite aspecte din viata noastra pentru a fi sigure ca nu ne vom mai confrunta cu aceasta problema.

 

Punctele negre apar mai ales la femeile care au tenul gras, din cauza dilatarii porilor, care creaza mediul potrivit pentru acumularea secretiei abundente de sebum. De obicei, pielea de pe frunte, nas si barbie este mai grasa si produce mult sebum, de aceea acestea sunt zonele favorite ale punctelor negre.

Iata care sunt cateva cauze ale aparitiei punctelor negre:

Atingerea tenului cu mainile. In anumite momente, cu toii avem obiceiul sa ne atingem fata cu mainile, cand ne concentram ducem mana la frunte, cand stam de vorba cu cineva, ne sprijinim barbia. Prin aceste atingeri ale fetei, toate bacteriile de pe maini ajung pe tenul nostru si astfel provoaca aparitia punctelor negre sau agravarea lor, daca acestea exista deja. Aceste obiceiuri sunt cele mai daunatoare pentru tenul nostru si trebuie evitate.

Folosirea unor produse cosmetice nepotrivite pentru tenul tau. De obicei cremele grase sunt cele care favorizeaza formarea punctelor negre pentru ca incarca foarte mult porii. Primul pas este sa identifici corect tipul tau de ten pentru a stii exact ce tip de produse ti se potrivesc. Daca ai dubii, recomandam un consult dermatologic pentru a stabili exact tipul de ten si a primi recomandari despre ce produse trebuie sa folosesti.

 

Citeste mai mult despre punctele negre pe http://teotrandafir.com/de-ce-apar-punctele-negre/123227/

 

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top