Connect with us
CCR a decis că legea care ar ajuta doctoratele plagiate este una neconstituțională. Legea prevedea că doar universitățile pot da verdictul de plagiat.

Știri

CCR a hotârât: Legea care ar ajuta doctoratele plagiate, neconstituțională

Curtea Constituțională a decis că legea care ar ajuta doctoratele plagiate este neconstițională, admițând sesizările PNL și ale Guvernului. Anunțul a fost făcut de președintele CCR, Valer Dorneanu.

 

El a precizat că rămâne în vigoare Ordonanţa de urgenţă aşa cum a fost adoptată de Guvern, fiind declarată neconstituţională legea adoptată de Parlament.

Senatul a adoptat, pe 9 mai, în calitate de Camera legislativă decizională, OUG 4/2016 care reglementează acordarea de către universități a titlului de doctor. Ordonanța a fost amendată în comisia de specialitate, iar modificările au fost aprobate de plenul Camerei superioare a Parlamentului.

Klaus Iohannis retrimisese la examinare această lege, care prevedea că deciziile privind plagiatele să fie luate de universități , nu de CNATDCU. Senatul a respins cererea, iar Curtea Constituțională rămăsese singura care putea să o blocheze.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top