Connect with us
DECIZIE: Cristian Popescu Piedone a fost condamnat

Știri

Update: Cristian Popescu Piedone, pus sub acuzare pentru conflict de interese

Cristian Popescu Piedone, fostul primar al Sectorului 4, s-a prezentat în fața procurorilor de la Parchetul General pentru a fi audiat. Este vorba de dosarul referitor la sesizarea ANI privind conflictul de interese.

Update 14:00: Fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu Piedone a declarat, joi, că a fost pus sub acuzare pentru conflict de interese, el precizând că a dat şi o declaraţie în faţa procurorilor Parchetului instanţei supreme.

„Am fost pus sub urmărire de domnii procurori, pentru conflict de interese. Am dat o declaraţie şi urmează domnii procurori şi instanţa să se pronunţe la sfârşit”, a spus Cristian Popescu Piedone, la ieşirea de la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), unde a stat aproape trei ore.

Mai exact, fostul edil este suspectat că ar fi semnal autorizații de funcționare aparținând fiului său și i-ar fi dat un teren în Parcul Copiilor, care în acte este înregistrat ca având o suprafață mult mai mică.

Agentia Națională de Integritate susține că, în perioada 2013 – 2015, Cristian Popescu Piedone a semnat, în calitate de primar, șase acorduri de funcționare și două autorizații de funcționare pentru firme deținute de copiii săi.

Mai mult decât atât, mai spun inspectorii, începând cu anul 2013,o societate administrată de către fiul său, a încheiat patru contracte cu Administrația Domeniului Public Sector 4, instituție subordonată Consiliului Local Sector 4, pentru ocuparea unei suprafețe de 400 mp. Însă, în urma măsurătorilor efectuate a rezultat că aceasta ocupă suprafața de 2.234 mp, potrivit antena 3.

În urma constatării conflictului de interese penal, ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

La Parchetul General au ajuns și cei doi fii ai săi, Ana și Vlad Popescu.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top