Connect with us
Un medicament esential pentru bolnavii de cancer nu se mai gaseste in multe spitale din tara

Știri

Criza citostaticelor: Bolnavi de cancer ramasi fara un medicament vital

Criza citostaticelor afecteaza cei 850.000 de bolnavi de cancer din Romania, care nu-si mai pot continua tratamentul din cauza lispei medicamentelor. Cel mai grav este faptul ca printre acestia, 5000 sunt copii.

Citeste si: Lazar Iordache, vicepresedintele Agentiei Nationale a Medicamentului, retinut de DNA

Citeste si: O cunoscuta cantareata de muzica populara a murit din cauza cancerului!

In prezent, ministerul a inceput o campanie de cautare a medicamentului prin spitalele din tara si de redistribuire a acestuia la unitatile cu un numar mare de pacienti.

Laurentiu Colintineanu, purtatorul de cuvant al Ministerului Sanatatii, spune ca se vor cauta surse alternative pentru achizitionarea medicamentului, plangandu-se ca notificarile privind diminuarea storcurilor au venit prea tarziu.

„Este o problema de producator, in sensul in care acesta are dificultati sa se aprovizioneze. Aceasta situatie nu se regaseste numai in Romania, ci si in mai multe tari din Europa”, a declarat Colintineanu. Potrivit acestuia, notificarea ca medicamentul nu se mai gaseste a venit de la Institutul Fundeni, relateaza Atena 3.

„Sesizarea de la I.C. Fundeni privind criza acestui medicament a venit in 18 august, in conditiile in care ei erau la ultima cutie cu acest citostatic. Informarea e venita cam tarziu”, a explicat purtatorul de cuvant al Ministerului Sanatatii, admitand, insa, ca probleme cu stocurile privind acest medicament au mai fost si in trecut. Colintineanu a adaugat ca in prezent se centralizeaza stocurile, intrucât sunt spitale in tara care mai au acest medicament, si va fi redirectionat in unitatile medicale in care se trateaza multi pacienti cu leucemie.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top