Connect with us
Premierul Dacian Ciolos si ministrul Muncii, Dragos Pislaru, se intalnesc astazi cu romanii raniti si cei sinistrati in urma cutremurului din Italia.

Știri

Cutremur Italia: Premierul Ciolos si ministrul Pislaru se intalnesc cu ranitii si rudele lor

Dacian Ciolos si Dragos Pislaru, ministrul Muncii, se intalnesc astazi cu romanii raniti si cu cei aflati in tabara de sinistrati din zona Amatrice.

Totodata, in aceasta seara, cei doi oficiali vor participa la funeralii de stat organizate in memoria celor peste 290 de oameni care au murit in urma cutremurului din Italia, de saptamana trecuta. La ceremonie vor lua parte si premierul italian Matteo Renzi, dar si presedintele acestei tari, Sergio Mattarella.

Citeste si: Un nou cutremur a lovit centrul Italiei, la o adancime de doar 6 kilometri

Citeste si: Mihaela Radulescu, ajutor pentru victimele cutremurului din Italia

Potrivit datelor MAE, 11 romani si-au pierdut viata in urma cutremurului, sase au fost raniti, iar aproximativ 30 de romani se afla in taberele de sinistrati

Guvernul a decis sa acorde ajutoare financiare de 6.000 de euro pentru copiii ramasi orfani in urma cutremurului din Italia. Totodata, vor fi acordate ajutoare de 1.000 de euro pentru fiecare persoana decedata in seism, 10.000 de euro pentru familiile sau persoanele singure ale caror locuinte au fost distruse in proportie de peste 50% si isi mentin resedinta in Italia si 3.000 de euro pentru cei care nu au locuinta proprie, dar nu mai au unde sa stea. Aproximativ 50 de familii urmeaza sa beneficieze de aceste ajutoare.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top