Știri

Dacian Ciolos: Dragos Tudorache este propunerea mea la Ministerul de Interne

Premierul Dacian Ciolos urmeaza sa anunte in cursul zilei de marti numele celui care va prelua interimatul Ministerului de Interne, desi Guvernul anuntase ca acest lucru se va intâmpla luni, din cauza negocierilor si discutiile pe acest subiect, primul nume luat in calcul fiind cel al sefului Cancelariei, Dragos Tudorache, potrivit unor surse oficiale, scrie News.ro.

Citeste si: Asociatia Magistratilor ii cere lui Ciolos sa o demita pe Raluca Pruna

Citeste si: Update: DNA cere urmarirea penala a ministrului de Interne Petre Toba, pentru favorizarea faptuitorului

Update 10:30: Dacian Ciolos a anuntat ca propunerea pentru noul ministru de Interne, pe care o va inainta lui Klaus IOhannis este Dragos Tudorache. In plus, primul ministru a declarat ca „nu este vorba de un interimar ci de un titular”.

Stire initiala:
Premierul Dacian Ciolos a anuntat joi ca a acceptat demisia lui Petre Toba de la MAI si ca pâna luni va inainta presedintelui Klaus Iohannis propunerea de inlocuire a acestuia. Discutiile cu privire la inlocuitorul lui Toba au inceput de vineri dimineata, fiind luate in calcul atât varianta unei propuneri interimare, cât si cea a unui nou ministru plin.

Anuntul a fost insa intârziat si de vizita premierului in Germania, dar si de negocierile care au urmat in Guvern cu privire la inlocuitorul lui Petre Toba. Potrivit premierului, aflat luni seara in Germania, el va prezenta marti numele noului ministru, cel mai probabil unul interimar.

Inca de vineri dimineata au aparut informatii potrivit carora seful Cancelariei prim-ministrului, Dragos Tudorache, va prelua interimar conducerea MAI. Surse oficiale au declarat, pentru News.ro, ca Tudorache a purtat discutii cu Ciolos pe aceasta tema si este posibil chiar ca Tudorache fie numit chiar ministru plin, pâna la finalizarea mandatului.

Dragos Tudorache este seful Cancelariei prim-ministrului. El a ocupat interimar si portofoliul Comunicatiilor, din 5 iulie pâna in 10 august, dupa demisia lui Marius Bostan.

Propunerea ca Tudorache sa preia interimar portofoliul Internelor nu a fost insa transmisa presedintelui, aparând in discutie si alte nume, precum cel al ministrului Apararii, Mihnea Motoc, care, potrivit acelorasi surse, ar fi refuzat nominalizarea. Un alt nume luat in calcul, insa cu mai putine sanse, a fost cel al fostului ministru al Apararii si al Internelor, Constantin Dudu Ionescu, actual consilier al presedintelui Klaus Iohannis.

Petre Toba si-a anuntat demisia joi seara, dupa ce DNA a cerut procurorului general al României sa solicite presedintelui incuviintarea urmaririi penale in dosarul care priveste activitatea DIPI favorizarea faptuitorului.
Procurorii DNA il acuza pe ministrul de Interne ca a refuzat, in mod discretionar, declansarea procedurii de declasificare partiala a unor documente care ar fi dovedit deturnarile de fonduri din bugetul DIPI.

Anchetatorii sustin ca lipsa de transparenta in administrarea fondurilor operative a condus la aruncarea in derizoriu a destinatiei legale a fondurilor operative, respectiv realizarea securitatii nationale.

Acest articol a fost actualizat la: 2016-09-06T10:38:43+03:00 10:38

Share
Scris de
Mihaela Dorobantu

Acest site foloseste cookies.

Read More