Știri

Dumitru Dobrev demisioneaza din CGMB, dupa ce a votat in locul lui Nicusor Dan

Consilierul general Dumitru Dobrev (USR) isi va depune luni „demisia de onoare” din CGMB, anunta formatiunea, dupa ce miercuri a fost surprins intr-o inregistrare facuta de un coleg din Consiliu votand „la doua maini” un proiect, in locul sefului sau de partid, Nicusor Dan.

„Dumitru Dobrev si USR isi cer scuze fata de bucuresteni Dumitru Dobrev isi va prezenta luni demisia de onoare din Consiliul General al Municipiului Bucuresti. (…) Colegul nostru a inteles gravitatea gestului sau si ca, indiferent de circumstantele in care el are loc, USR nu va fi niciodata de acord cu un astfel de comportament. Nu vom ezita sa ne recunoastem greselile pentru ca nu vrem sa facem politica asa cum au facut partidele si politicienii in ultimii 27 de ani”, anunta un comunicat al USR, citat de news.ro.

Potrivit formatiunii, Dumitru Dobrev si USR isi cer scuze fata de bucuresteni pentru incident si „ii asigura ca asa ceva nu se va mai repeta”. „Suntem o organizatie transparenta si corecta care va ramane fidela acestor principii in toata activitatea sa politica”, mai spun liderii USR.

Dumitru Dobrev a fost surprins miercuri intr-o inregistrare realizata de un coleg din CGMB in timp ce vota un proiect in locul lui Nicusor Dan, care iesise din sala. Potrivit consilierului, gestul a fost facut „dintr-un mimetism prostesc”, dupa ce a vazut un alt coleg facand acelasi lucru.

„Nicusor iesise pentru cateva minute din sala, iar votul nu se inchidea, in sensul ca in sistemul electronic de vot apareau 49 de voturi din 50 de prezenti. De la prezidiu se facea presiune ca nu se inchide votul. Dintr-un mimetism prostesc, am facut exact ce vazusem ca face in dreapta mea o colega consilier, de la un alt partid, care votase in locul cuiva de la prezidiu (poate se vede pe inregistrarile oficiale, daca sunt disponibile online). Nu ma scuz si nu acuz”, a scris consilierul pe Facebook.

Locul lui Dumitru Dobrev va fi luat de un alt membru USR, printr-o hotarare a CGMB.

Share
Scris de
Catalin Nae

Acest site foloseste cookies.

Read More