Connect with us
Atac cu rachete în Antalya. Atacatorii au vrut să lovească un petrolier

Externe

Atac cu rachete în Antalya. Atacatorii au vrut să lovească un petrolier

Atac cu rachete în Antalya. Atacatorii au vrut să lovească un petrolier. Din nefericire există victime, după ce rachetele au lovit o clădire.

Incidentul a avut loc la ora 10:30. Una dintre cele două rachete a lovit rezervorul unei companii, iar celălalt a căzut într-un câmp gol.

În zonă au fost trimise o echipe de Operațiuni Speciale și echipe medicale.

Antalya este un oraș în sudul Turciei, situat la poalele munților Taurus, pe litoralul Mării Mediterane. Are o populație (împreună cu suburbiile) de cca 700 mii de locuitori. Este centru administrativ al provinciei cu același nume și una din cele mai importante stațiuni de pe litoralul mediteranean (fiind supranumită și capitala „Rivierei turcești”).

Printre obiectivele turistice majore se numară Muzeul regional al Antalyei (cu o bogată colecție arheologică), cartierul vechi al orașului, numit Kaleiçi, unde se află porțile împăratului Hadrian (sec. II), muzeul Kaleiçi (în incinta fostei biserici ortodoxe Sf.Gheorghe), mai multe moschei din perioada otomană, printre care și ruinele moscheii Korkut construită în secolul al II-lea ca și templu roman, transformat ulterior în biserică creștină și apoi, în secolul al XV-lea, în moschee ș.a. Este un important port și aeroport internațional.

Vom reveni cu detalii!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top