Connect with us
Atac in Turcia, in localitatea Van. O explozie s-a soldat cu cel putin 11 raniti.Deflagratia a avut loc la sediul provincial al partidului AKP.

Externe

Atac in Turcia, la Van. Cel putin 48 raniti

Un atac a fost comis in Turcia, in zona predominant kurda. Autoritatile turce au anuntat luni dimineata ca mai multe persoane au fost ranite, dupa ce o explozie a zguduit sediul provincial al Partidului Justitie si Dezvoltare (AKP) din localitatea Van, situata in sud-estul predominant kurd al Turciei.

UPDATE, ora 13.25: Bilantul exploziei din orasul Van, aflat in sud-estul Turciei, a crescut la 48 de raniti, au anuntat autoritatile locale, citate de Sputnik News.

Explozia nu a produs pagube materiale grave sediului AKP, care este bine securizat, transmite Reuters.

Mai multe ambulante au intervenit la fata locului, insa parlamentarul AKP Burhan Kayaturk a confirmat ca nicio persoana nu a decedat in urma exploziei, care a fost produsa de o masina-capcana, informeaza news.ro.

De asemenea, imaginile distribuite pe retelele de socializare arata cum un fum gros se ridica din cladire, in timp ce pompierii incearca sa stinga un incendiu.

Partea sud-estica a teritoriului turc este frecvent zguduita de atentate sau explozii revendicate de militantii kurzi ai PKK.

Explozia are loc la doar o zi dupa ce executivul turc a demis primarii HDP – principala formatiune de opozitie pro-kurda – din 24 de municipalitati kurde din sud-estul tarii, declansand proteste violente, care au dus la interventia autoritatilor cu gaze lacrimogene si tunuri de apa.

Turcia se confrunta cu numeroase amenintari ca membru al unei coalitii ce lupta cu Statul Islamic. Insa, Erdogan a declarat razboi si militantilor PKK din sud-estul tarii, dupa ce un armistitiu care a durat doi ani si jumatate a esuat in iulie 2015, ceea ce a dus la cele mai sangeroase violente intre cele doua tabere din anii ’90 incoace.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top