Connect with us
Incendiu de amploare in Bangladesh

Externe

Incendiu la o fabrica e ambalaje din Bangladesh: 25 de morti si peste 70 de raniti

Bilantul incendiului de la o fabrica de ambalaje din Bangladesh a crescut la 25 de morti, in timp ce proximativ 70 de persoane au fost ranite, multe dintre ele grav, au anuntat sambata autoritatile, citate de AFP, relateaza news.ro.

Bilantul deceselor ar putea creste, pentru ca multi dintre raniti sunt in stare critica.

Circa 100 de oameni se aflau in fabrica atunci cand flacarile au distrus cladirea cu patru etaje din orasul industrial Tongi, situat la nord de Dhaka.

Politia se teme ca multi muncitori sunt prinsi inca in cladire.

Este posibil ca substante chimice depozitate la parterul cladirii sa fi alimentat focul izbucnit in jurul orei locale 6.00 (3 ora Romaniei).

Directorul Departamentului National pentru Inspectia Fabricilor din Bangladesh a declarat pentru AFP ca a fost infiintata o comisie care sa ancheteze incendiul.

Fabrica producea si imprima ambalaje de plastic pentru produse alimentare precum chipsuri, dar si pentru produse pentru casa, precum plase de tantari.

Incendiile si accidentele sunt comune la fabricile din Bangladesh. In noiembrie 2012, cel putin 111 oameni au murit cand un incendiu devastator a izbucnit intr-o fabrica de haine, cu noua etaje, din zona industriala Ashulia.

Sase luni mai tarziu, 1.138 de oameni au murit dupa ce un alt complex de fabricare a hainelor s-a prabusit. In el se aflau peste 3.000 de muncitori.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top