Connect with us
Incendiu la un spital din Germania: două persoane au murit și alte 15 au fost rănite

Externe

Incendiu la un spital din Germania: două persoane au murit și alte 15 au fost rănite

Incendiu de proporții la un spital din Germania! Două persoane au murit, iar alte 15 au fost rănite într-un incendiu, la un spital din Bochum, în estul Germaniei, unde aproximativ 165 de pompieri luptau împotriva flăcărilor, au anunţat vineri pompierii şi spitalul, relatează DPA, potrivit news.ro

„Din nefericire, două persoane au murit”, iar alte 15 au fost rănite în incendiu, au anunţat pompierii din Bochum, într-un comunicat postat vineri dimineaţa pe site, citat de AFP.

Pompierii au fost alertaţi la ora locală 2.35 (3.35, ora României).

Incendiul a izbucnit într-un salon, la etajul şase, la Spitalului Universitar Bergmannsheil şi s-a extins rapid la etajele al şaptelea, al optulea şi al nouălea, a precizat Gottfried Wingler-Scholz, un reprezentant al pompierilor.

În spital de aflau 189 de pacienţi, dintre care aproximativ au fost externaţi, iar restul transferaţi în alte clădiri, a anunţat municipalitatea într-un mesaj postat pe Twitter, citat de AFP.

Cei doi morţi erau pacienţi şi se aflau în camere alăturate, la etajul şase, a anunţat directorul spitalului Thomas Schildhauer, care a precizat că patru dintre răniţi au fost transferaţi la Aachen şi Wiesbaden cu elicopterul, pentru a primi îngrijiri.

Potrivit unor martori, ultimul etaj al clădirii a fost în întregime cuprins de flăcări, iar reprezentanţi ai pompierilor afrmă că nu ştiu dacă poate fi renovat şi folosit din nou.

Aproximativ 65 de pompieri participau la intervenţie, potrivit lui Wingler-Scholz, care a declarat că operaţiunea poate continua întreaga zi şi că efectivul era în curs de suplimentare din întreaga regiune.

Primarul din Bochum Thomas Eiskirch a declarat că cel puţin 126 de persoane au fost evacuate din spital în noaptea de joi spre vineri şi că unii pacienţi, care nu au fost afectaţi, au fost externaţi pentru a face loc celor răniţi în incendiu.

Extinderea rapidă a flăcărilor ar putea fi explicată prin faptul că la etaj, deasupra salonului în care a izbucnit incendiul, erau depozitate paturi de spital, a declarat Ralf Jaeger, ministrul de Interne al landului Renania de Nord-Westfalia, în care se află spitalul.

Cauza incendiului era neclarăimediat.

Spitalul, cu 650 de paturi, este unul dintre cele mai mari spitale din regiune.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top