Connect with us
Uraganul Matthew a făcut peste 283 de morți în Haiti. Aceasta cel mai puternic fenomen meteoe de acest gen din ultimul deceniu.

Externe

Update: Uraganul Matthew: Bianțul a ajuns la 842 de morți

Bilanţul victimelor uraganului Matthew a ajuns la minim 340 de morţi în sud-vestul Haiti, a anunţat coordonatorul de la Ministerul haitian de Interne, relatează The Associated Press. Un bilanţ anterior anunţa peste 100 de morţi.

Update 19:50: Cel puţin 842 de persoane şi-au pierdut viaţa din cauza uraganului Matthew în Haiti, au anunţat autorităţile locale, relatează ITV. Alte patru persoane şi-au pierdut viaţa în Republica Dominicană. Bilanţul anterior era de 572 de morţi.

Update 17:26: Uraganul Matthew a făcut prima victimă în Florida, unde o femeie în vârstă de aproximativ 60 de ani a murit în cursul nopţii de joi spre vineri, din cauza unui infarct, pentru că serviciile de urgenţă nu mai funcţionau din cauza furtunii, relatează NBC News. Între timp, bilanţul total al uraganului a ajuns la 572 de morţi, potrivit Reuters.

Emmanuel Pierre a declarat joi seara pentru The Associated Press că se aşteaptă ca bilanţul să crească, după ce autorităţile vor reuşi să pătrundă în zone izolate în urma furtunii, relatează news.ro.

Imediat după declaraţiile lui Pierre, Protecţia Civilă haitiană a anunţat 122 de morţil confirmate în întreaga ţară.

În unele zone cadavre au început să fie găsite după retragerea apelor, la două zile după ce Matthew a doborât ziduri de beton, a culcat la pământ palmieri şi a smuls acoprişuri de pe clădiri.

De asemenea, Agenţia naţională pentru management în situaţii de urgenţă din Bahamas a anunţat că autorităţile au salvat cel puţin 30 de persoane care erau blocate în case de inundaţii, provocate de uragan pe Insula New Providence.

Inundaţii importante au avut loc pe insulă, pe care se află capitala Nassau, însă nu s-au raportat morţi sau răniţi. Precipitaţii diluviene au fost aduse joi pe New Providence de Matthew.

Meteorologii au preconizat că nivelul apei de ploaie poate atinge 30 de centimetri şi valuri de furtună de până la cinci metri înălţime pe cea mai populată insulă din Bahamas.

Guvernul evalua pagubele pe această insulă situată la est de Florida şi aştepta ca uraganul să părăsească Grand Bahama, a anunţat Lindsay Thompson, o purtătoare de cuvânt a agenţiei.

Președintele american Barrack Obama a declanșat, joi, stare de urgență în Florida și ulterior și în Carolina de Sud.

Există risc de inundații în Florida, Georgia și Carolina de Sud, a avertizat NHC potrivit căruia uraganul Matthew ar putea avea ”un impact dezastruos”.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top