Connect with us
Un vulcan inactiv situat în apropiere de Roma dă semne de activitate, după cutremurele din ultima perioadă, alimentând temerile despre o erupție.

Externe

Temeri în Italia, după cutremure. Un vulcan adormit dă semne de revenire

Cutremurele din Italia din ultima vreme au stârnit temerea că un vulcan inactiv ar putea erupe lângă Roma.

Situat lângă capitala Italiei, vulcanul dă semne de activitate care, dacă ar fi combinate cu seismele din Peninsulă, ar putea duce la o reactivare a acestuia, susține o echipă de cercetători.

Camera vulcanului, care este localizată între 5 km şi 10 km sub zonele rezidenţiale din Ariccia, Castelul Gandolfo, Albano şi alte castele române, se umple cu magmă, iar pământul se ridică cu 2-3 mm în fiecare an, au afirmat oamenii de ştiinţă, într-un studiu publicat în luna iulie în Geophysical Research Letters, citat de The Telegraph.

Cu toate acestea, cercetătorii italieni spun că localnicii nu au motive să se teamă. Potrivit acestora, o erupție vulcanică ar putea avea loc doar peste o mie de ani.

Citește și: Un nou cutremur în Italia, marți, 1 noiembrie cu magnitudinea de 4,9 pe Richter

Italia a fost zguduită de cutremure puternice în ultima vreme. Seismele s-au produs în zona centrală a țării, distrugând unele orășele.

Zeci de mii de oameni au rămas sinistrați, iar activitatea seismică nu dă semne de oprire.

Marți, un cutremur cu magnitudine de 4.7 pe scara Richter a provocat din nou panică.

Duminică, Italia a fost zguduită de un cutremur de 6.5 grade pe scara Richter, care a afectat puternic zona centrală. Epicentrul seismului a fost localizat la 6 kilometri nord de orașul Norcia, din regiunea Umbria. Cutremurul s-a produs la o adâncime de 10 kilometri.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top