Connect with us
Volkswagen oferă 1,2 miliarde de dolari dealerilor ca să renunțe la procese

Externe

Volkswagen oferă 1,2 miliarde de dolari dealerilor ca să renunțe la procese

Grupul de autovehicule german Volkswagen a ajuns la un acord cu dealerii din America după scandalul iscat în presă în urmă cu câteva luni, scrie news.ro, conform Bloomberg.

Grupul auto german Volkswagen urmează să le plătească 1,2 miliarde dolari ca să renunţe la procesele legate de despăgubiri pentru maşinile cu motoare diesel care trucau testele de emisii, relatează Bloomberg.

În urma acordului, costurile totale ale Volkswagen pe piaţa din SUA în scandalul trucării testelor de emisii se ridică la 16,5 miliarde dolari.

Cum schimba SCANDALUL Volkswagen situatia de pe soselele din toata lumea. Trendul care nu mai poate fi oprit

Aplicaţia Waze va şti câte locuri libere are o parcare şi cât costă taxa

„Volkswagen a acceptat să plătească în numerar cel mult 1,208 miliarde de dolari dealerilor în cauză şi să le ofere beneficii suplimentare pentru a rezolva plângerile din trecut, prezente şi din viitor legate de pierderi”, a precizat grupul german, într-un comunicat.

Acordul, încheiat cu 652 de dealeri auto din SUA, prevede că grupul auto german va răscumpăra maşinile cu teste trucate, rămase în stocurile dealerilor, în aceleaşi condiţii în care au fost vândute cumpărătorilor, potrivit documentelor prezentate într-o instanţă din San Francisco de către avocaţii delearilor.

Volkswagen va plăti imediat jumătate din sumă, urmănd ca cealaltă jumătate să fie plătită în rate lunare, timp de 18 luni.

Scandalul „Dieselgate” a izbucnit pe 18 septembrie 2015, când autorităţile americane au acuzat Volkswagen – numărul unu european în construcţia de automobile, care deţine 12 mărci, inclusiv Seat, Audi şi Porsche – că a folosit un program informatic pentru a falsifica testele cu privire la nivelul poluării.

În Statele Unite, Volkswagen a acceptat deja să plătească despăgubiri de 15,3 miliarde de dolari pentru proprietarii americani de maşini cu motoare diesel, dar a respins o măsură similară pentru cei 8,5 milioane de proprietari de maşini din Europa care au avut, de asemenea, testele de emisii trucate.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top