Știri

Gheorghe Visu a primit premiul pentru cel mai bun actor

Gheorghe Visu a castigat, sambata seara, trofeul „Heart of Sarajevo”, acordat de Festivalul de film de la Sarajevo celui mai bun actor. Gheorghe Visu a fost recompensat astfel pentru rolul din productia „Caini”, in regia lui Bogdan Mirica. Este al doilea premiu pe care acest film il castiga la Sarajevo, dupa ce a luat si Mentiunea Speciala a Juriului, precizeaza Transilvania Film.

Citeste si: Update: Atac terorist in Turcia, la Gaziantep. Bilantul a urcat la 50 de morti

Citeste si: Vladimir Draghia, prins baut la volan. Ce reactie neasteptata a avut actorul

„Ma bucur enorm ca Gheorghe Visu a obtinut premiul pentru cel mai bun actor la Sarajevo. Faptul ca pentru rolul asta a slabit 27 de kilograme a devenit de-a lungul interviurilor un fel de anecdota – dar pentru mine, care l-am vazut cum s-a lasat locuit de personaj de-a lungul filmarilor, e mai mult decat atat.”, a declarat Regozorul Bogdan Mirica.

Regizorul ii este recunoscator actorului, despre care are numai cuvinte de lauda.

„A fost dedicat 100% si pentru asta nu pot decat sa-i fiu recunoscator. Bineinteles, ma bucur dublu si pentru ca filmul a luat Mentiunea Speciala a Juriului – in 2014, in programul Cinelink in Sarajevo, producatoarea Marcela Ursu si cu mine i-am cunoscut pe producatorii francezi fara de care „Caini” nu stiu daca ar fi fost posibil”, a comentat regizorul Bogdan Mirică, potrivit Digi24.

In filmul „Caini”, Gheorghe Visu revine pe marele ecran cu un rol impresionant. Publicatia franceza Télérama il compara cu starurile western-ului american de altadata si da exemplul lui Walter Huston in The Treasure of the Sierra Madre.

Lui Gheorghe Visu i se alatura, in roluri memorabile, Vlad Ivanov si Dragos Bucur. Distributia este intregita de Teodor Corban, Raluca Aprodu, Costel Cascaval si Constantin Cojocaru.

O combinatie de thriller, film noir si western modern, cum l-au descris criticii, „Caini” va fi proiectat in lunile urmatoare in festivaluri din Canada, Danemarca, Israel, Italia, Portugalia, Suedia sau Spania.

Actiunea este plasata in apropierea granitei cu Ucraina. Roman, un tanar de la oras, ajunge intr-un sat izolat din Dobrogea, unde are de gand sa vanda pamantul mostenit de la bunicul sau care a murit cu cateva luni in urma. In timp ce face demersurile pentru vanzarea mosiei, Roman devine, treptat, martorul unor evenimente bizare. O senzatie generala de amenintare pluteste in aer.

Bogdan Mirica, recunoscut pentru serialul Umbre (HBO) si aflat la debut in lungmetraj, semneaza regia si scenariul. Filmul este o co-productie Franta-Romania-Bulgaria-Qatar si a fost realizat inclusiv cu sprijin din partea Centrului National al Cinematografiei.

Filmul va fi distribuit in Romania, din 23 septembrie, de Transilvania Film.

Share
Scris de
Mihaela Dorobantu

Acest site foloseste cookies.

Read More