Connect with us
Producatorul de energie Hidroelectrica estimeaza pentru primele opt luni ale anului un profit brut de peste 1 miliard de lei

Știri

Hidroelectrica a inregistrat un profit brut de peste 1 miliard de lei in primele opt luni

Producatorul de energie Hidroelectrica estimeaza pentru primele opt luni ale anului un profit brut de peste 1 miliard de lei, dupa ce la sapte luni compania a realizat un profit brut mai mare cu 13%, dar afaceri in scadere, pe fondul diminuarii accentuate a preturilor in piata de energie, a anuntat joi compania, informeaza News.ro.

Citeste si: DNA cere urmarirea penala a ministrului de Interne Petre Toba

Citeste si: O racheta SpaceX a explodat pe rampa de lansare

Profitul brut inregistrat de Hidroelectrica dupa inchiderea contabila pe primele sapte luni din acest an este mai mare cu peste 13% fata de aceeasi perioada a anului 2015, in conditiile in care cifra de afaceri de 1,9 miliarde lei cumulata pana la sfarsitul lunii iulie 2016 este mai mica cu 8% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

„Avand in vedere volumul de vanzari din luna august 2016 si faptul ca Hidroelectrica a inregistrat pe primele sapte luni ale anului 2016 un profit brut de 913 milioane lei, compania se asteapta sa depaseasca pragul de 1 miliard de lei profit brut cumulat pe primele opt luni ale anului”, arata comunicatul companiei.

Compania estimeaza ca a inregistrat vanzari de peste 236 milioane lei la in luna august si o cantitate de energie vanduta de peste 1,3 TWh.

„Rezultatele financiare curente sunt cu atat mai bune cu cat acestea s-au ocazionat pe fondul diminuarii cifrei de afaceri”, precizeaza Hidroelectrica.

Astfel, desi cantitatile de energie produse in cele doua perioade de comparatie sunt aproape similare (10,6 TWh), scaderea veniturilor s-a produs ca urmare a diminuarii accentuate a preturilor in piata de energie de la 165 lei/MWh in primele sapte luni din 2015 pana la 156 lei/MWh in aceeasi perioada a anului curent, arata societatea.
Hidroelectrica s-a aflat in insolventa din 20 iunie 2012 pana in 21 iunie 2016, insa in doua faze, pentru ca in perioada iunie 2013 – februarie 2014 a iesit din procedura judiciara.

Pe perioada insolventei, compania a fost administrata de administratorul judiciar Remus Borza, care a eliminat contractele paguboase cu „baietii destepti” din energie si a redus personalul companiei.

Hidroelectrica avea la 31 mai lichiditati de 1,6 miliarde lei (circa 350 milioane euro cash).

Producatorul de energie are acum 3.200 de salariati, fata de 5.239 salariati la momentul intrarii in insolventa.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top