Connect with us
Ioan Gyuri Pascu, scrisoare pentru Tudor Gheorghe: "Cer iertare că nu suntem rumâni atât de verzi"

Știri

Ioan Gyuri Pascu, scrisoare pentru Tudor Gheorghe: „Cer iertare că nu suntem rumâni atât de verzi”

În 2014, Ioan Gyuri Pacu i-a trimis lui Tudor Gheorghe o scrisoare deschisă ca replică la videoclipul de susţinere de către Tudor Gheorghe a candidatului PSD, Victor Ponta, la preşedinţia României.

Ioan Gyuri Pascu, scrisoare pentru Tudor Gheorghe

„Mă numesc Ioan Gyuri Pascu şi sunt cetăţean romăn creştin-ortodox, născut din sânge de român spurcat cu sânge de ungur, de slovac şi de polonez, în 1961, în Agnita, fix în mijlocul României Mari.

N-am fost şi nu voi fi membru al vreunui partid, poate doar dacă s-ar înfiinţa un partid al IUBIRII, LUMINII şi ADEVĂRULUI.

N-am participat la nicio campanie electorală şi nu voi spune românilor cu cine să voteze sau să nu voteze. E fix treaba lor. Oricum, în acesti 25 de ani de „libertate” am fost „guvernaţi” de niste indivizi lipsiti de cel mai elementar bun simţ, care şi-au facut nevoile, ca să mă exprim elegant, pe alegătorii lor.

Sunt şi eu posesor de voce, nea Tudore. Poate nu aşa grozavă ca a matale sau, dacă mă gândesc puţin, poate că da.

În calitate de fost strungar, profesor de limba română (nasol pentru o corcitură, nu?), de autor a şase cărţi şi a 12 albume de muzică originală cu textele aferente, de interpret al unor rolişoare în nişte filme premiate internaţional, îmi voi permite ca, în numele tuturor celor născuţi pe acest pământ din familii mixte sau de alte naţionalităţi, să cer iertare domniei tale că nu suntem rumâni atât de verzi şi de vii ca domnia ta!

P.S. Grijă la colegii din Filarmonicile cu care umbli prin ţară, pe banii nu ştiu cui. Verifică-i dacă sunt toţi rumâni vii.

Iniţial voiam să–mi pun un deget pe obraz, da’ mi-am amintit că bunica (pardon – jumate slovacă, jumate poloneză), m-a învăţat să cer iertare chiar dacă nu socot că am greşit!”, este scrisoarea adresat[ de Ioan Gyuri Pascu lui Tudor Gheorghe.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top