Connect with us
Klaus Iohannis a transmis un mesaj de condoleante pentru familiile celor care au murit in timpul seismului din Italia

Știri

Klaus Iohannis, mesaj de condoleante pentru familiile romanilor decedati in timpul seismului din Italia

Klaus Iohannis transmite condoleante familiilor romanilor care au murit in urma cutremurului din Italia. Presedintele precizeaza ca urmareste atat starea de sanatate a celor raniti, cat si eforturile de cautare a celor disparuti.

Citeste si: Miracol sub ruinele din Italia

Citeste si: Imaginile dezastrului. Cum arata orasul din Italia dupa cutremur

„Cu profund regret am aflat de vestea decesului cetatenilor romani, in urma cutremurului care a avut loc miercuri in Italia. Transmit cele mai sincere condoleante familiilor si celor apropiati. In aceste momente grele, sunt cu gandul la toti cei afectati de aceasta cumplita tragedie. Durerea mortii cuiva drag nu poate fi alinata cu nimic. Sunt la curent atat cu starea de sanatate a celorlalti cetateni romani raniti, cat si cu eforturile de cautare a celor care sunt, in acest moment, inca disparuti”, se arata intr-un mesaj scris astăzi pe pagina de Facebook a presedintelui Klaus Iohannis.

Cutremurul cu magnitudinea de 6,2 pe scara Richter a avut loc in noaptea de marti spre miercuri, in jurul orei 3:30, in centrul Italiei. In urma seismului, mai multe cladiri din regiunile Accumoli, Amatrice, Posta si Arquata del Tronto, cuprinse intre Roma si Perugia au fost spulberate.

Potrivit unui comunicat la Ministerului Afacerilor Externe, cinci cetateni romani si-au pierdut viata in urma seismului cu magnitudinea 6 din Italia, din noaptea de marti spre miercuri. Alti patru romani sunt raniti, iar 11 sunt in continuare dati disparuti de catre familii, iar cautarile fiind in derulare.

Bilantul total al deceselor a crescut joi dupa-amiaza la 250 de morti. Alte 264 de persoane se afla ranite in spital.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top