Connect with us
Ludovic Orban, declarații de ultimă oră: Cine nu respectă regulile, deocamdată riscă o mustrare

Știri

Ludovic Orban, declarații de ultimă oră: Cine nu respectă regulile, deocamdată riscă o mustrare

Premierul Ludovic Orban a făcut astăzi, în prima zi de stare de alertă, declarații despre ceea ce urmează să se întâmple în România odată cu încetarea stării de urgență. El a precizat că persoanele care nu vor respecta regulie impuse de autorități vor primi, în prima fază, o mustrare, însă odată ce oamenii ajung să cunoască bine aceste reguli ei vor fi sancționați.

Ludovic Orban, declarații de ultimă oră: Cine nu respectă regulile, deocamdată riscă o mustrare

Premierul a anunțat că va fi desfășurată o companie de informare pentru ca românii să cunoască și să înțeleagă bine toate regulile pe care trebuie să le respecte în stare de alertă. Deocamdată, toți cei care nu respectă cu strictețe aceste reguli vor fi mustrați de autorități, iar în viitor aceștia ar putea fi sancționați.

Întrebat ce se va întâmpla dacă românii nu respectă regulile impuse de Comitetul Național pentru Situații de Urgență în perioada care urmează, Ludovic Orban a afirmat: „Deocamdată riscă o mustrare, un avertisment”.

„Îi îndemn pe cetățenii români să respecte toate regulile, toate normele pe care le-am stabilit, că nu le-am făcut că așa am vrut noi. Toate aceste norme sunt instituite nu doar în România, ci în foarte multe țări tocmai pentru a apăra sănătatea și viața oamenilor, pentru a reduce riscul de răspândire al virusului.

Sigur vor fi sancțiuni. Și acum avem bază să dăm amenzi. Trecem la niște reguli hotărâte de Comitetul Național pentru Situații de Urgență care sunt impuse prin ordine comune ale ministrului Sănătății cu miniștri de resort din toate domeniile pe care le coordonează. Toate regulile trebuie transmise către cetățeni în cadrul unei campanii largi de informare corectă. După ce oamenii ajung să cunoască aceste reguli, cine nu le va respecta va fi amendat”, a explicat Ludovic Orban.

Vă reamintim că astăzi, 15 mai, România a ieșit din starea de urgență și a intrat în starea de alertă. Are loc o ușoară relaxare a măsurilor restrictive, însă autoritățile au solictat vehement ca toate regulile de igienă să fie respectate cu strictețe. De aceea astăzi a fost emis și un mesaj RO ALERT pentru a informa populația asupra tuturor măsurilor de care trebuie să țină cont. MAsca de protecție nu trebuie să lipsească atunci când intrăm în spații închise, iar părăsirea localității se face doar din motive bine întemeiate, pe baza unei noi declarații pe proprie răspundere.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top