Connect with us
Marin Petrache Pechea a murit la vârsta de 71 de ani

Știri

Marin Petrache Pechea a murit la vârsta de 71 de ani

Marin Petrache Pechea, cântăreț de jazz, saxofonist și compozitor, a murit la vârsta de 71 de ani. Absolvent al școlii de Muzică și a Conservatorului de Muzică din Iași, secția clarinet, Marin Petrache Pechea este fondatorul Grupului Cromatic.

Moartea lui Marin Petrache Pechea a fost confirmată de saxofonistul Flavius Teodosiu. „Cu o foarte mare durere în suflet vă informez că mentorul şi prietenul meu, care a fost ca un tată pentru mine, a plecat spre stele. D-zeu să te odihnească Marin Petrache Pechia! Îţi mulţumesc!”, a scris Teodosiu în cursul nopţii trecute, conform adevarul.ro.

Cine a fost Marin Petrache Pechea

Marin Petrache Pechea a fondat Grupul Cromatic. Grupul Cromatic își începe cariera cântând în cluburi, la festivaluri studentesti, in localuri, repertoriul preferat fiind Blood, Sweat and Tears, Chicago s.a..
In 1969 Marin Petrache Pechea face primul turneu in Germania impreuna cu Radu Goldis (chitara), Dorel Vintila Zaharia (baterie), Nicky Paun (sax), Korossy Tiberiu, Gelu Tudorache, Mihai Udila (bas), multi dintre componenti ramanand in Germania.

In 1974 Pechea pleaca in turneu in strainatate cu grupul refacut: Paul Man (baterie), Ludovic Stoican (clape); din 1975 se alatura formatiei Valeria Pusi (vocal), Florin Cretu (sax), Petre Raduta (bas), Sergiu Tavifta (chitara), Leonard Nadi.

Intors in tara, Pechea se alatura grupului Romanticii al lui Mircea Dragan.

Reface apoi Grupul Cromatic, cantand alaturi de Doru Tufis, Stela Enache, Marcel Navala, Nicki Dorobantu, in turnee in Germania

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top