Știri

A murit mama lui Carmen Iohannis, Georgeta Lăzurcă

Mama lui Carmen Iohannis a murit duminică. În urma acestui eveniment trist, președintele Klaus Iohannis își va anula programul de marți, anunță surse citate de presa centrală.

Update, ora 13.42: Purtătorul de cuvânt al Administrației prezidențiale, Mădălina Dobrovolschi, a confirmat decesul soacrei lui Klaus Iohannis, menționând că „acesta este un moment dureros pentru familia președintelui”. Aceasta a mai precizat că programul de marți al șefului statului se va anula și că președintele dorește ca acest eveniment să rămână în zona privată.

Preşedintele Klaus Iohannis trebuia să îl însoţească pe şeful statului slovac, Andrej Kiska, la o întâlnire cu membrii comunităţii slovace din Nădlac, judeţul Arad. Dimineaţa, cei doi preşedinţi urmau să deschidă un forum de afaceri româno-slovac în Bucureşti.

Fostul președinte Traian Băsescu și-a exprimat pe contul personale de Facebook regretele privind această tragedie. „Condoleanţe familiei Iohannis”, a scris Băsescu pe Facebook.

Conform unor surse citate de ziarul Adevărul, decesul mamei lui Carmen Iohannis ar fi survenit în cursul zilei de duminică. Potrivit aceloraşi surse, aceasta ar fi locuit împreună cu soţii Iohannis în casa acestora de pe strada Bâlea din Sibiu.

Înmormântarea va avea loc la Sibiu, în cursul zilei de marți. Georgeta Lăzurcă, soacra lui Klaus Iohannis, avea doar 72 de ani. Mama primei doamne a României ar fi suferit în ultima vreme, din cauza unei boli grave.

În ultimii ani ai vieții, mama lui Carmen Iohannis s-a mutat din comuna Sântu, județul Mureș, la Sibiu, împreună cu fiica sa și cu șeful statului.

Acest articol a fost actualizat la: 2016-10-09T14:02:38+03:00 14:02

Share
Scris de
Catalin Nae

Acest site foloseste cookies.

Read More