Connect with us
Românul răpit în Nigeria a fost eliberat. MAE face precizări

Știri

Românul răpit în Nigeria a fost eliberat. MAE face precizări

Inginerul român, răpit în data de 11 octombrie, a fost eliberat. Ministerul Afacerilor Externe face aceste precizări orintr-un comunicat.

„Ministerul Afacerilor Externe confirmă eliberarea cetățeanului român răpit în Nigeria la data de 10 octombrie 2016. Totodată, mulțumește instituțiiilor participante la Celula de Criză a MAE, companiei angajatoare și autorităților nigeriene pentru implicare și sprijinul oferit în acest caz.

Ministerul Afacerilor Externe folosește acest prilej pentru a reitera recomandarea ferma adresată cetățenilor români aflați în zonele de conflict/cu risc major de securitate de a contacta cea mai apropiată misiune diplomatică a României pentru a-și înregistra prezența în regiune, astfel încât să poată beneficia de o asistență și protecție consulară cât mai eficientă.

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe reiterează recomandarea fermăă de consultare a informațiilor postate pe site-ul MAE, la secțiunea ”Sfaturi de calatorie”. În același timp, in cadrul eforturilor constante depuse de catre MAE pe linia asigurarii asistenței și protecției consulare, reamintim utilitatea consultarii informatiilor furnizate atat prin intermediul aplicatiei „Calatoreste in siguranta” ce poate fi descarcata pe orice telefon mobil de tip smartphone, cat și a serviciului de alerta prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS iti poate salva viata!”.”

Vă reamintim că un român a fost răpit luni seară în Nigeria. Acesta se numește Cristian Nedelcu și lucra pentru o firmă de construcţii, Dextron Ltd, a anunţat o purtătoare de cuvânt a Poliţiei, Celestina Kalu, citată de Reuters.

Potrivit primelor informaţii, atacatorii au deschis focul asupra personalului de securitate care îl escorta pe român şi restul echipei sale.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top