Connect with us
Tarom a retras din flotă avionul Airbus A310 YR-LCA, care opera zborurile spre Madrid

Știri

Tarom a retras din flotă avionul Airbus A310 YR-LCA, care opera zborurile spre Madrid

Tarom a retras astăzi din flota sa avionul Airbus A310, YR-LCA, care în ultima perioadă opera zborurile spre și din Madrid.

Evenimentul a fost marcat în salonul oficial al companiei, alaturi de presă, iubitori de aviație și o parte din membri echipajului care au operat pe acest avion.

Aeronava YR-LCA – Airbus A310 avea 209 locuri

Airbusul Tarom YR-LCA era un model A310-325, avea o configurație de 209 locuri și a intrat în flota companiei în ianuarie 1992.

Timp de 24 de ani cât a fost în zbor, Airbusul a transportat echipele olimpice ale României, președinți de stat și nu în ultimul rând mii de oameni obișnuiți.

Aeronava YR-LCA era utilizată înainte pentru zborurile transatlantice, iar după inchiderea curselor avionul a deservit compania în zborurile din Europa.

Airbus A310 zbura regulat spre Bangkok, Beijing, New York, Singapore, Montreal, dar şi spre destinații europene.

Comunicatul de presă al Tarom cu privire la retragerea Airbus A310 din flotă

CITESTE AICI: Oferte TAROM Crăciun 2016

Astazi, Airbus-ul A310 – TAROM (YR-LCA) a operat ultimul zbor comercial. O zi de neuitat pentru multi iubitori de aviatie, fie ca vorbim despre piloti, insotitori de bord sau pasageri.

CITESTE AICI: TAROM aniversează 62 de ani de existenţă, alături de pasagerii săi

„Airbus A310-300 YR-LCA are 24 ani de la primul zbor. Botezat Transilvania , avionul a ajuns în flota TAROM pe 17 decembrie 1992. Până în 2003, avioanele A310 au fost utilizate pe curse spre Bangkok, Beijing, New York, Singapore, Montreal, dar şi spre destinatii europene.

Dupa renuntarea la destinatiile transatlantice Aibus-urile din flota TAROM au continuat sa fie folosite pentru destinatii europene si nu numai cum ar fi Madrid, Dubai, Tel Aviv.

Aeronava, cu 209 de locuri disponibile, a purtat catre cele mai diverse destinatii, presedinti de stat, membri de guvern, echipa olimpica si multe alte personalitati nationale si internationale.
Istoria si traditia care stau in spatele brandului au consacrat numele TAROM si sunt la fel de importante pentru noi ca si modernitatea, evolutia si progresul.

Evenimentul care a marcat retragerea aeronavei din flota TAROM are loc in fata Salonului Oficial, dupa aterizarea aeronavei de la Madrid, unde a fost intampinata de fosti piloti si insotitori de bord ai companiei care au operat aceasta aeronava, de presa, iubitori de aviatie si tunuri cu apa.”, a transmis Tarom către redacția Huff.ro.

Adrian Vrauko este project managerul site-ului huff.ro Contact: adrian@huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top