Connect with us
Terasele au fost deschise: Centrul Vechi al capitalei a fost ticsit de oameni

Știri

Terasele au fost deschise: Centrul Vechi al capitalei a fost ticsit de oameni

După 2 luni și jumătate, terasele s-au redeschis. Centrul Vechi al Bucureștiului a fost luat cu asalt de oameni cu chef de petrecere. Totuși lucrurile nu au fost scăpate de sub control. Accesul la terase se face doar cu rezervare, iar la o masă se vor accepta doar 4 persoane la o masă.

Terasele au fost deschise: Centrul Vechi al capitalei a fost ticsit de oameni

Deși încă există reguli și restricții, oamenii au spus că așteaptă de mult timp acest moment și normele de protecție nu îi deranjează. În București, Centrul Vechi a fost ticsit de oameni care abia au așteptat acest moment de libertate.

Trecătorii au spus:

„De când a început carantina aștept să se redeschidă terasele”,

„Mi-au lipsit foarte mult ieșirile la terasă”,

„Mă bucur că s-au redeschis” .

Patronii s-au pregătit pentru clienți respectând măsurile de protecție. Întreg personalul a purtat măști, iar mesele au fost dispuse la depărtare una de alta respectând distanțarea socială.

„E dificil, oamenii sunt ușor revoltați pentru că le cerem datele personale. Trebuie să decidem un registru în care să notăm ora venirilor, numele și numărul de telefon, ceea ce, sigur, nu e agreabil, dar văd că oamenii înțeleg situația și o acceptă”.

De menționat este că autoritățile au fost și ele prezente în Centrul Vechi pentru a verifica dacă patronii localurilor respectă regulile impuse prin starea de alertă.

Starea de alertă a fost decretată de pe data de 15 mai și la fiecare 2 săptămâni se face evaluarea pandemiei si se impun noi măsuri. Deocamdată ne aflăm pe o pantă descendentă și începând cu ziua de azi se aplică noi măsuri de relaxare.

Se redeschid restaurantele și terasele respectând regulile de distanțare și fiecare client va putea ocupa o masă doar cu o rezervare în prealabil. Personalul va respecta normele de igienă purtând mănuși și mască de protecție care se schimbă la fiecare 3-4 ore de utilizare.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top