Connect with us
Doua sute de pacienti au fost vindecati de Hepatita C cu un tratament revolutionar

Știri

Tratament revolutionar pentru Hepatita C: 200 de oameni au fost vindecati

Peste 200 de bolnavi de Hepatita C din judetele Moldovei, aflati in stare grava, s-au vindecat complet. Sunt pacientii care au primit gratuit din partea statului tratamentul fara interferon. Fiind vorba de o medicatie foarte scumpa – pastilele costa peste 40.000 de euro pentru un singur pacient – au fost alesi sa primeasca tratamentul doar bolnavii care sufereau si de ciroza. Autoritatile cauta solutii ca din toamna sa-i poata trata şi pe cei aflati intr-o stare mai putin grava, informeaza Digi 24.

Citeste si: SPANACUL si beneficiile lui

Citeste si: Probleme cu GLANDA TIROIDA. Simptome si tratamente naturiste

Cristian Gribincea a fost diagnosticat cu hepatita C in 2009. De atunci a inceput sa ia tratament, câte 10 pastile in fiecare zi, dar starea lui nu s-a ameliorat, ba, din contra, simptomele s-au agravat de la un an la altul.

In ianuarie, când starea lui era deja deteriorata și medicii pareau sa nu mai aiba sperante, a aflat ca va primi gratuit un tratament revolutionar, in valoare de peste 40.000 de euro, care promite vindecarea. Iar ultimele analize au confirmat: virusul nu mai este prezent in organismul lui.

„Acum nu mai obosesc, pot sa depun efort fizic mai mare. Eu, la orice mișcare, efort fizic mic pe care il faceam, imi curgea sânge din nas, sau ameteam sau aveam dureri de cap”, spune Cristian Gribincea, pacient.

„Nu numai ca este bine tolerat, nu numai ca are un rezultat final deosebit de bun, dar are și o perioada scurta in care se administreaza pacientului respectiv”, declara prof. dr. Carmen Dorobat, manager Spitalul de Boli Infectioase Iași.

Barbatul s-a vindecat dupa ce a primit timp de numai trei luni pastile fara interferon. Schema de tratament i-a scapat de virusul hepatitei C și pe alti pacienti care au beneficiat de aceasta terapie.

800 de bolnavi din regiunea Moldovei au cerut sa primeasca gratuit medicamentele, dar numai 636 s-au incadrat in criterii. 225 dintre ei deja s-au vindecat. Ceilalti sunt ingrijorati ca statul mai are contract cu firma care produce medicamentele pâna in octombrie.

Autoritatile dau totusi asigurari ca proiectul va continua cu fonduri suplimentate. Tratamentul de ultima generatie va ajunge in acest an la 5.000 de bolnavi din România. La nivel national sunt insa 580.000 de oameni diagnosticati cu hepatita C.

1 Comment

1 Comment

  1. Cristian

    2016-09-13T23:14:19+03:00 at 23:14

    Ce nu se spune este ca acest tratament este decontat doar in stadiul avansat al bolii. Eu l.am luat din alta tara, generic bineinteles la 5% din pretul platit de statul roman. Am fost ajutat si consiliat de asociatia de turism medical care mi.a facilitat accesul la medicii din strainatate.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top