Connect with us
femeile

Stil

Uite de ce sunt atrași bărbații de femeile care seamnă cu mamele lor

Un nou studiu a găsit explicația pentru care bărbații sunt atrași mai mult de femeile care seamănă cu mamele lor.

Cercetătorii din Finlanda au găsit explicația la fenomenul prin care bărbații sunt mai atrași de femeile care seamănă cu mamele lor. Urszula Marcinkowska, psiholog la Universitatea din Turku, a declarat că ,, Nu este nimic nenatural în atracţia bărbaţilor faţă de femei care seamănă cu mamele lor”.

Studiul a comparat trăsăturile feţelor soţilor participanţilor cu cele ale părinţilor acestora. Aşa au ajuns la concluzia că soţii femeilor nu semănau deloc cu taţii acestora, în timp ce bărbaţii tind să ajungă să formeze un cuplu cu femei care semănau semnificativ cu mamele lor.

Urszula Marcinkowska a declarat în urma studiului că ,, Evoluţia şi selecţia naturală au fost cele care au programat oamenii să caute parteneri care provin de acelaşi grup de specie ca ei”.

Dacă ați auzit până acum auzit de ,,complexul Oedip”, un concept teoretic central în psihanaliză lung discutat de Sigmund Freud, atunci știți că relaţia dintre un bărbat şi mama lui va juca un rol important în felul în care acesta va reuşi să lege conexiuni cu femeile mai târziu în viaţă.

Așadar, conexiunea dintre mamă și fiu reprezintă o legătură indestructibilă indiferent de timp.

Sursa foto: homefaith.wordpress.com

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top