Connect with us
Cutremur cu magnitudinea de 3 pe scara Richter, azi-noapte, în Buzău

Știri

Un nou cutremur, azi-noapte, în Buzău

Un nou cutremur a avut loc, azi-noapte, în Buzău. Seismul s-a produs la ora 2:04, la o adâncime de 129 de kilometri și a avut magnitudinea de 3 pe scara Richter.

Un cutremur puternic, cu magnitudine 5,3, a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă, la ora 2.11, resimţindu-se şi în Bucureşti. Seismul s-a produs în zona Vrancea, la o adâncime de 90,6 kilometri, potrivit Institutului Naţional de Fizică a Pământului.

O replică a seismului, de 2,7 pe Richter, s-a produs la ora 2,48, tot în zona seismică Vrancea, la o adâncime de 76 de kilometri, mai arată INFP.

Mişcarea seismică s-a simţit pe întreg teritoriul României, dar şi în Republica Moldova.

Seismul s-a resimţit în Bucureşti, Iaşi, Braşov, Galaţi şi Craiova, dar şi în Kiev, Vidin şi Sofia, potrivit site-ului earthquake-report.com.

În urma acestui seism, bucăţi din vârful turnului fabricii de cărămizi din localitatea Ciurea, situată la câţiva kilometri de Iaşi, s-au rupt, însă nici o persoană nu a fost rănită.
Turnul a fost construit în urmă cu peste un secol şi este monument de patrimoniu industrial, fiind clasat pe lista monumentelor istorice.

Şi bucăţi din tencuiala unui imobil din centrul municipiului au căzut pe astfalt.

Prefectul a precizat că, în total, 12 persoane din municipiu au făcut atacuri de panică şi au fost transportate la spital. Pacienţii au fost evaluaţi de către medici, apoi li s-a prescris tratament la domiciliu.

”În urma cutremurului, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi a intervenit în câteva situaţii mai deosebite în municipiul Iaşi. Un tânăr a sărit pe geam de la parter, suferind o fractură, iar o femeie în vârstă s-a accidentat în locuintă din cauza panicii. A fost securizată zona Palatului Braunstein, din Piaţa Unirii, în urma unor căderi de tencuială”, a declarat Marian Grigoraş

De la începutul anului au fost înregistrate patru cutremure cu magnitudinea peste 4 grade pe scara Richter, respectiv pe 14 august, 4 august, 1 martie şi 7 ianuarie, toate având epicentrul în zona seismică Vrancea.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top