Connect with us
Cod galben de inundaţii şi căderi abundente de zăpadă

Vremea

Cod galben de inundaţii şi căderi abundente de zăpadă

Hidrologii au emis o nouă avertizare cod galben de inundaţii, după ce toată săptămâna au căzut ploi abundente în Moldova, provocând inundaţii. De data aceasta este vorba despre o atenţionare ce vizează râurile Siret şi Bârlad de pe raza a şase judeţe din zona Moldovei. Avertizarea este valabilă începând de azi până mâine la ora 9 dimineaţa.

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor atenţionează asupra situaţiei hidrometeorologice actuale şi face o prognoză pentru următoarele 48 de ore care prevede scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie.

Inundații în Pechea, județul Galați. Armata, solicitată să intervină

Școlile din Bacău, închise din caza riscului producerii de inundații

Judeţele visate sunt Iaşi, Vaslui, Bacău, Neamţ, Vrancea şi Galaţi. Vor fi creşteri ale debitelor râurilor Bârlad şi Siret şi vor fi afectaţi şi afluenţii mici şi mijlocii ai acestora.

Ninsori şi lapoviţă în ţară

Fenomenul va avea cea mai mare intensitate în cursul zilei de azi, în intervalul 14-24, pe unele râuri din bazinele hidrografice Bârlad – bazin superior şi afluenţii de dreapta ai Bârladului, aferenţi judeţelor Bacău, Vaslui şi Galaţi.

De asemenea, tot în intervalul mai sus amintit va ninge abundent în Carpaţii Orientali şi se va depune un strat nou de zăpadă. Va fi cea mai puternică ninsoare din noul sezon rece de până acum, conform meteorologilor.

Precipitaţiile sub formă de lapoviţă şi ninsoare vor cădea şi în Carpaţii Meridionali, în special în cursul serii. Vântul va sufla puternic îndeosebi în zonele sudice şi subcarpatice. Pe crestele montane se va înregistra o viteză a vântului de 60 de kilometri la oră.

În restul ţării va ploua şi se vor semnala precipitaţii mixte în zonele de podiş înalt şi de deal, mai ales în zonele Bihor, Carpaţii Occidentali şi nordul Maramureşului.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top