Connect with us
Facebook va afisa reclamele chiar daca ai AdBlock

Știri

Facebook va afisa reclamele chiar daca ai AdBlock

Facebook a reusit sa gaseasca solutia pentru a afisa in continuare reclamele sale chiar daca utilizatorii au instalata extensia de browser Adblock sau alte extensii de acest tip care blocheaza reclamele site-urilor.

Decizia este una extrem de normala in conditiile in care Facebook traieste ca orice alt site din publicitate, avand sute de milioane de utilizatori activi pierderile retelei de socializare sunt extrem de mari.

Intr-un studiu comandat de Facebook, rezultatele arata ca utilizatorii aleg sa foloseasca programe de blocat reclamele pentru ca majoritatea reclamelor intrerup navigarea, cresc timpii de incarcare a paginilor, iar pe locul trei se afla teama de a nu fi infectat cu virusi.

Cum va reusi Facebook sa afiseze reclame chiar daca ai programul de blocare instalat (Adblock)

Dezvoltatorii Facebook vor masca codul reclamelor in pagina HTML, astfel incat programul de blocat reclame sa nu reuseasca sa diferentieze continutul site-ului de reclamele.

Programatorii Adblock dar si a altor programe de blocare a reclamelor vor dezvolta actualizari care cu siguranta vor invinge pana la urma sistemul Facebook, insa acest lucru va fi in dezavantajul utilizatorilor, site-urile incarcandu-se mult mai greu.

Atent cu utilizatorii Facebook a gasit solutia si pentru cei care vor fi deranjati de actiunea retelei de socializare si le va permite celor care blocheaza reclamele cu ajutorul programelor sa blocheze manual o reclama din setari.

Actiunea Facebook ar putea atrage si reactii din partea altor site-uri care se lupta de mult sa stopeze utilizarea acestor programe care aduc un mare prejudiciu site-urilor.

Unele portaluri au ales sa interzica complet accesarea unui site pentru utilizatorii care au Adblock, iar altele afiseaza mesaje prin care ii roaga pe utilizatori sa sustina activitatea site-ului prin adaugarea acestuia in white list.

Reclamele tin in viata site-urile de orice fel, iar utilizatorul beneficiaza gratuit de continut, insa totusi acest lucru de bun simt nu este apreciat de peste cei 200 de milioane de utilizatori care folosesc Adblok.

Adrian Vrauko este project managerul site-ului huff.ro Contact: adrian@huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top