Connect with us
ICEEfest lanseaza un eveniment-satelit dedicat modului in care digitalul poate schimba radical in bine sanatatea, ICEEhealth.

Știri

ICEEfest lanseaza ICEEhealth. Catalin Tolontan va fi prezent la eveniment

ICEEfest, cel mai mare festival dedicat Internetului din Europa Centrala si de Est, va propune pentru editia din acest an o sectiune cu adevarat speciala: ICEEhealth.

Pe 10 iunie, in a doua zi a festivalului, vor veni la Bucuresti specialisti recunoscuti pe plan mondial, gata sa impartaseasca din experienta adunata in cel mai important aspect al vietii noastre: sanatatea.

Digitalul este clar viitorul in acest domeniu, o piata tanara care depaseste constant asteptarile ca investitii si inovare. Primul trimestru din 2016 inregistreaza in zona startup-urilor de tehnologie medicala si de wellness investitii de 1,8 miliarde USD, adica de 10 ori mai mult decat in acelasi trimestru in 2010, conform Startup Health.

Un film al celor de la Scanadu ne poate da o imagine mai completa asupra impactului digitalului in viata de zi cu zi si in sanatate.

La ICEEhealth se vor dezbate solutii pentru fitness si wellness, telemedicina, aplicatii si dispozitive de monitorizare pentru diverse afectiuni, tiparirea 3D aplicata in sanatate, precum si noi paradigme pentru studii clinice si terapii.

E un eveniment deschis tuturor: de la cei interesati de un stil de viata sanatos, la doctori, pacienti, antreprenori, farma si pana la cercetatori. Vom vedea, de exemplu, si cum realitatea virtuala castiga teren, fiind folosita din faza de educatie medicala pana la interventii terapeutice.

Dupa teribila experienta prin care a trecut in momentul in care a primit diagnosticul de cancer la creier, Salvatore Iaconesi va vorbi in cadrul ICEEhealth despre cat de mult l-a ajutat mediul digital sa faca fata acestei traume, dar si despre potentialul exceptional al tehnologiilor open source pentru inovare in medicina.

Alaturi de cei 3 prieteni ai sai, Cosmin Mihaiu a pus in 2011 bazele unui proiect care azi a ajuns un adevarat business international.

MiraRehab transforma fizioterapia dintr-un chin intr-un act de normalitate, cu ajutorul unor jocuri cu o aplicabilitate intr-o gama foarte larga de probleme.

Sanatatea e domeniul care a atras atentia in mod exceptional in ultimele zile in Romania.

Si asta i se datoreaza in special lui Catalin Tolontan si jurnalistilor de la mai multe publicatii care au preluat si dezvoltat investigatia demarata de echipa GSP. Tolontan a confirmat participarea la ICEEhealth, unde vom afla detalii despre impactul generat de anchetele sale privind sanatatea, despre puterea mediul digital in jurnalism si despre rolul presei in insanatosirea sistemului medical din Romania.

Printre speakerii confirmati se numara si:

• Pamela M. Kato (Serious Games Institute) – jocuri cu efect terapeutic
• Mircea Popa – cum digitalul transforma dermatologia
• Alistair Wickens (Quealth) – rolul aplicatiilor si al dispozitivelor de monitorizare in sanatate
• Denise Silber (Doctors 2.0 & You) – sanatatea digitala in Europa
• Karolina Korth (Roche) – tehnologia care ne imbunatateste viata
• Lavinia Ionita (Omixy) – personalizarea metodelor de tratament, implicand ultimele descoperiri in genomica
• Scott Summit (Stanford University) – importanta designului in e-health

Lista completa a celor care vin la ICEEhealth, exceland in acest domeniu o gasiti pe sectiunea dedicata din cadrul ICEEfest: ICEEhealth.com.

Tot acolo puteti afla si detalii despre preturile biletelor pentru a avea acces la ICEEhealth in particular dar si la ICEEfest, in general.

• ICEEfest a ajuns la a 5-a editie si este organizat, inca de la lansare, in parteneriat cu Orange.

• Printre cei mai importanti sustinatori ai festivalului se mai numara anul acesta Volkswagen, BCR, Xaxis si Prometheus.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top