Connect with us
SUA: Şase senatori acuză gigantul Yahoo de o întârziere inacceptabilă în dezvăluirea atacului cibernetic din urmă cu doi ani

Știri

SUA: Şase senatori acuză gigantul Yahoo de o întârziere inacceptabilă în dezvăluirea atacului cibernetic din urmă cu doi ani

Şase senatori democraţi au acuzat marţi compania americană Yahoo de o întârziere ”inacceptabilă”, după ce gigantul tehnologic a dezvăluit abia săptămâna trecută un atac cibernetic din urmă cu doi ani, în urmă căruia au fost extrase datele personale a 500 de milioane de utilizatori, informează Reuters.

De asemenea, senatorii democraţi au solicitat directoarei executive Marissa Mayer să publice informaţii suplimentare despre investigaţia cu privire la atacul cibernetic din urmă cu doi ani.

Senatorii s-au arătat şocaţi de faptul că un atac cibernetic de o asemenea dimensiune este dezvăluit după atâta timp, conform news.ro.

”Asta înseamnă că datele personale a milioane de americani au fost compromise timp de doi ani. Asta este inacceptabil”, au susţinut senatorii într-o scrisoare adresată directoarei executive a Yahoo.

Gigantul tehnologic nu a oferit un răspuns imediat cu privire la scrisoarea semnată de cei şase senatori democraţi.

Compania Yahoo a fost criticată dur cu privire la atacul cibernetic din urmă cu doi ani, iar presa internaţională a ridicat întrebări cu privire la momentul în care gigantul tehnologic a identificat atacul hackerilor asupra a 500 de milioane de utilizatori. Atacul cibernetic a devenit în ultima săptămână o problemă critică pentru companie, după ce Verizon a decis să anuleze achiziţionarea principalelor afaceri ale Yahoo Inc.

Experţii Yahoo au anunţat că au descoperit atacul cibernetic în această vară. Însă, compania nu a oferit o cronologie exactă cu privire la momentul descoperirii adevăratei dimensiuni a atacului cibernetic.

Senatorii au cerut o informare din partea companiei cu privire la investigaţia atacului cibernetic, precum şi în legătură cu nivelul cooperării cu autorităţile naţionale şi serviciile de informaţii. De asemenea, senatorii democraţi vor să primească informaţii despre planurile companiei de a proteja în viitor datele personale ale utilizatorilor vizaţi de hackeri.

Scrisoare a fost semnată de senatorii Patrick Leahy, Al Franken, Elizabeth Warren, Richard Blumenthal, Ron Wyden şi Edward Markey.

Adrian Vrauko este project managerul site-ului huff.ro Contact: adrian@huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top