Connect with us

Știri

Fondul de ten – Tips&Tricks

Frumusetea, dar si increderea in sine incep cu un ten impecabil. Fondul de ten este una dintre cele mai ingenioase descoperiri din lumea cosmeticelor. Un fond de ten bine ales va mentine pielea sanatoasa si te va ajuta sa arati impecabil.

Trebuie cunoscut faptul ca fondul de ten este o crema pigmentata care nu are doar rolul de a acoperi imperfectiunile si a ramane insesizabil dand un aspect uniform, fresh si stralucitor, ci poate avea si proprietati de hidratare, matifiere, echilibrare a secretiilor de sebum si protectie atat solara cat si impotriva impuritatilor .

shutterstock_369610691Pentru a alege corect fondul de ten potrivit, trebuie sa cunoastem tipul tenului „ din dotare”. Alegerea texturii si consistentei se face in functie de tipul de machiaj dorit si de particularitatile tenului.

Cremele BB( Blemish Balm Cream) si CC(Color Control Cream) – perfecte pentru ten fara probleme pentru ca nu au o putere mare de acoperire. Este un produs multifunctional cu calitati de hidratare, calmare, protectie solara si acoperire . Diferenta dintre cele doua este ca CC- ul are o putere de acoperire mai mare, insa cu aceleasi efecte benefice.

Fondul de ten fluid- baza lichida densa cu acoperire medie ce contine substante hidratante. Este potrivit in special pentru tenul uscat si normal. Poate fi folosit in machiajul de zi cu zi si se poate aplica in mai multe straturi.

Fondul de ten compact – are o textura densa si putere de acoperire medie- mare, ofera tenului un aspect catifelat si nu necesita fixare doar daca este folosit pe un ten gras.

Fondul de ten stick- are o textura foarte densa si putere de acoperire mare. Camufleaza extrem de bine, avand o putere de acoperire foarte mare. Nu se recomanda pentru utilizare zilnica si este ideal pentru televiziune, fotografie, filmari. Pentru utilizare zilnica se poate aplica doar acolo unde este nevoie pentru a ascunde un defect.

Exista fonduri de ten rezistente o perioada mai lunga, insa nu trebuie confundate cu cele waterproof. Formulele Long-Lasting si Long- Wearing asigura efectul de lunga durata.

 

Cristina Calara este jurnalist huff.ro de la începutul redacției. Din 2016, aceasta este specializată în secțiunile media, tv, vedete și stil.

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top