Connect with us
Un an de la tragedia din clubul Colectiv. Miluță Flueraș: "Toți oamenii cu care am vorbit în acea seară au murit"

Știri

Comemorare Colectiv – Miluță Flueraș: „Toți oamenii cu care am vorbit în acea seară au murit”

Se împlinesc doi ani pe 30 octombrie 2017 de la tragedia din Colectiv, din cauza căreia au murit 65 de oameni. Pentru ca acest eveniment să nu fie niciodată uitat, vă invităm să recitiți cele mai emoționante povești ale supraviețuitorilor.

Miluță Flueraș este unul dintre oamenii care au ieșit învingători din Infernul de la Colectiv, însă a suferit arsuri pe 25% din suprafața corpului. Din nefericire, se spune că timpul vindecă orice, însă nu și cicatricile și amintirile.

„Știu că ceasul era în jur de 22.30, eram în dreapta scenei, chiar lipit de scenă. Atunci când s-a declanșat jerba de artificii mi-a sărit o scânteie în cap și am simțit-o fierbinte. Țin minte că m-am uitat puțin… Cred că mă uitam în cameră exact în momentul declanșării și, simțind scânteia, m-am întors imediat și am încercat să fotografiez în stânga, unde s-a aprins. Am fotografiat. Bine, n-am văzut că ardea, că nu s-a aprins instant. N-a fost un bum – a durat o secundă, două. Apoi am văzut că a început să ardă flacăra în plan vertical. Atunci a sesizat și Andrei Găluț și a anunțat că nu face parte din program… și a strigat cineva pentru extinctor. Am mai stat câteva secunde, m-am uitat, am văzut că flacăra se extinde, mi-am luat geanta – care era lângă boxe – și am încercat să mă îndrept către ieșire.”, a declarat Miluță Flueraş într-un interviu acordat pentru miscareaderezistenta.ro.

El își amintește că a reușit să iasă din club cu ajutorul unei persoane, care reușise să se salveze și salva la rândul său vieți.

„M-a ajutat cineva. Încă era un morman de oameni în fața mea. Câteva secunde nu se întâmpla nimic. Am încercat să feresc oamenii și să mă întind către ușă. Eram foarte aproape de ușă, nu mai aveam mult, cred că vreun metru și jumătate. Am întins mâinile, m-am balansat și cineva m-a prins de mână și m-a ajutat, m-a tras. Nu știu cine era, că n-am recunoscut persoana în acel moment. Erau deja ceva oameni afară.”, a mai declaratMiluță Flueraş.

„Cicatricile nu au cum să se ducă”

Miluță Flueraş a stat 24 de zile în spital: „Douăzeci și patru la sută arsuri de gradul 2 – A2 B și 3. Împrăștiate pe corp. Am două pe piciorul stâng – și pantalonii erau întregi – pe pulpă și pe gambă, pe umăr, pe mâni, pe gât, pe scalp, pe abdomen. Orice aș face… În anumite zone, arsurile au fost destul de profunde. Cicatricile n-au cum să se ducă.”, a mai declarat supravieúitorul Infernului de la Colectiv.

Miluță Flueraş: Cam toți oamenii cu care am vorbit în seara aceea au murit

Miluță Flueraş și-a pierdut mulți apropiați în seara tragediei de la Colectiv.

„Nu vreau să mă gândesc la cifre, dar cam toți oamenii cu care am vorbit în seara aceea au murit. Oameni care erau acolo în momentul când am ajuns eu în club. Destul de mulți… Oricum… peste zece.”, a declarat Miluță.

Din aprilie,Miluță Flueraş s-a întors la la serviciu, deși putea sa-și mai ia zile de concediu.

Poate e mai aglomerată, dar am început serviciul. Pe 28 aprilie am decis să mă întorc la serviciu. Puteam să-mi mai iau concediu medical, dar am vrut să mă întorc. Am avut 180 de zile de concediu medical.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top