Connect with us
Vrei sa prepari tort in sticla de Coca Cola? Iata reteta prajiturii care a devenit virala pe Internet.

Știri

Viral. Tort in sticla de Coca Cola. Reteta care a innebunit Internetul

O reteta inedita de tort a devenit virala pe Internet. Este vorba de un tort delicios preparat intr-o sticla de Coca Cola. Iata cum poti face si tu aceasta prajitura!

O reteta inedita de tort a devenit virala pe Internet. Este vorba de un tort delicios preparat intr-o sticla de Coca Cola. Iata cum poti face si tu aceasta prajitura!

Reteta tort in sticla de Coca Cola

Pentru blat, ai nevoie de urmatoarele ingrediente: 250 de militri de Coca Cola, 120 ml de ulei vegetal, 120 de grame de unt, 3 linguri de cacao, 400 grame de zahar, 240 de grame de faina, 1 lingurita de praf de copt, jumatate de lingurita de sare, 2 oua, 1 lingurita de extract de vanilie si 120 ml de lapte batut.

 

Amesteca sucul, uleiul, untul si pudra de cacao si fierbe aceasta compozitie. Intr-un alt vas, adauga zahar, faina, praf de copt si sare. Pune amestecul de cola si amesteca cu mixer, la viteza medie. Treptat, adauga ouale, laptele batut si vanilia si continua sa amesteci.

Citeste si: Rasfata-te in acest post cu o reteta de tort diplomat delicioasa!

Citeste si: Reteta raw. Bomboane din fulgi de cocos – desert recomandat de Andreea Ibacka

Compozitia rezultata se pune intr-o tava unsa cu unt si cacao si se baga in cuptorul incins, unde o vei lasa sa se coaca pentru circa o jumatate de ora. Apoi, se raceste si se taie in felii. Acestea vor fi puse in congelator.

Reteta tort in sticla de Coca Cola

 

Etapa a doua presupune asamblarea tortului. Pe langa blatul obtinut, mai ai nevoie de crema de vanilie, ciocolata topita si o sticla de 2 litri de Coca Cola.

 

Dupa ce ai indepartat sucul si eticheta de pe sticla, taie o parte din aceasta folosind o foarfeca ascutita. Pune ciocolata topita pe interiorul sticlei, in trei straturi. Asteapta ca fiecare strat sa se intareasca inainte sa il pui pe urmatorul. Cand ciocolata s-a racit, pune crema de vanilie pe margini. Apoi, pune blatul feliat si adauga si mai multa inghetata, pana cand sticla va fi plina. Locul pe care l-ai decupat ca sa umpli sticla se acopera cu o felie de blat, deasupra careia se pune ciocolata topita, pentru a „sigila” tortul Coca Cola.

Dupa ce tortul s-a intarit, indeparteaza cu grija plasticul. Pofta buna!

foto:captura Youtube

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top