Connect with us

Știri

Ciudatenii pe care nu le stiai despre Rusia

Federatia Rusa este adesea in centrul polemicii din cauza politicilor pe care guvernul de la Moscova le duce. Dincolo de aspectul politic, Rusia este o tara fascinanta daca e sa luam in calcul toate ciudateniile care au loc si despre care putina lume stie.

Iata cateva lucruri inedite care se petrec in Rusia:
1. PANA IN 2011, RUSII NU CONSIDERAU BEREA BAUTURA ALCOOLICA

In anul 2011, presedintele de atunci al Federatiei Ruse, Dimitri Medvedev, a promulgat o lege prin care se recunostea pentru prima data calitatea de bautura alcoolica a berii.

CITESTE SI: STATIILE DE METROU CARE TE VOR LASA FARA SUFLARE

2. 25% DINTRE BARBATII RUSI MOR INAINTE SA FACA 55 DE ANI

Speranta de viata pentru barbati este foarte mica in statul rus: 64 de ani. Federatia Rusa se afla pe lista scurta a mortalitatii din cauza stilului de viata a cetatenilor, alaturi de alte 49 de state.

3. URSI DEPENDENTI DE SUBSTANTE NOCIVE

Unul dintre fenomenele locale mai putin cunoscute la nivel international este apetenta ursilor de a consuma kerosen (combustibil folosit la avioane) si benzina, din resturile de obiecte lasate pe camp de rusi.

4. 146% PREZENTA LA VOT

Intr-o regiune din Rusia s-a inregistrat un record absolut de participare la vot, la alegerile din 2012 in urma carora a fost reales Vladimir Putin.

5. MILIONARII FOLOSESC AMBULANTE PENTRU A FACE SLALOM PRINTRE MASINI

Aceasta este cea mai nebuneasca informatie despre Rusia, dezvaluita de site-ul argentinian taringa.net. Multi oameni de afaceri putred de bogati si-au cumparat ambulante pentru a-si face loc mai repede in trafic, la orele de maxima audienta.

6. RUSII MANANCA ALIMENTE CONSERVATE IN GELATINA…

Precum carnea de pui, ouale sau limba de vaca. Este o specialitate a „casei” mai putin populara in afara tarii.

7. RUSIA DETINE 20% DIN SUPRAFATA PADURILOR DIN LUME

20% din padurile planetei se regasec in Rusia. In plus, Rusia se poate lauda si cu lacul cel mai profund din lume, lacul Baikal.

8. RUSII AU UN METROU-MUZEU

rusia - 27072015 - 3
In metroul din Moscova vei avea senzatia, daca vei ajunge vreodata, ca te afli intr-un muzeu: tablouri si galerii de arta spectaculoase.

Sursa foto: taringa.net

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top