Connect with us

Știri

Virusul din restaurante care imbolnaveste zeci de mii de oameni anual!

Este vorba de norovirus, se precizeaza intr-un raport facut de Centrul pentru Controlul si Prevenirea Bolilor din Statele Unite ale Americii. Conform raportului, in SUA,  au existat peste 1.000 de focare de norovirus, din pricina alimentelor contaminate, iar in jur de 21.000 de oameni s-au imbolnavit in decurs de trei ani.

Din numarul total de cazuri, 64% s-au produs in restaurante, 17% in urma in urma serviciilor prestate de firmele de catering sau de banchet, 4% s-au produs in conditii casnice si 1% – in scoli sau crese.

Raportul cercetatorilor americani mai arata ca in mai bine de 70% dintre cazurile semnalate, focarul infectiei cu norovirus a fost un lucrator bolnav, care a atins alimentele cu mainile goale. Potrivit expertilor din domeniul medical, norovirusul este foarte contagios si poate provoca epidemii oriunde se aduna oameni si se serveste mancare.

Citeste si: Leishmanioza, boala MANCATOARE DE CARNE din Siria a ajuns in Europa!

Citeste si: Vezi de ce boala poti suferi in cazul in care iti simti urechile infundate

Medicii americani mai spun ca norovirusul cauzeaza diaree, greata si varsaturi puternice. Un studiu arata ca, anual, zeci de mii de oameni de pe continentul american sunt infectati cu acest virus. Alimentele cel mai frecvent contaminate sunt legumele cu frunze, fructele si molustele cum ar fi stridiile.

Specialistii precizeaza insa ca „orice aliment poate fi contaminat cu norovirus daca este atins dupa ce este gatit”. Pentru prevenirea infectiilor cu norovirus, medicii spun ca angajatii restaurantelor trebuie sa se spele in mod corespunzator pe maini si sa foloseasca manusi de unica folosinta sau diferite ustensile pentru a evita atingerea alimentelor.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top