Connect with us
Este unic in lume! S-a nascut primul copil conceput de trei parinti!

Știri

UNIC IN LUME: S-a nascut primul copil conceput de trei parinti!

Stirea conform careia s-a nascut un copil din trei parinti face inconjurul lumii, iar povestea din spatele ei este una cu totul incredibila.

Legala numai in Marea Britanie, aceasta tehnica folosita pentru aducerea pe lume a unui copil cu trei parinti s-a dovedit un succes, iar bebelusul s-a nascut in Mexic, cu ajutorul unei echipe medicale din Statele Unite, care anunta aceasta reusita nemaiauzita.

Aceasta tehnica le permite parintilor cu mutatii genetice sa aiba un copil sanatos, iar pe viitor, femeile in varsta si persoanele care nu isi doreau sa nasca un copil bolnav vor avea sansa sa devina parinti sau chiar sa schimbe infatisarea copiilor si abilitatile pe care le vor avea bebelusii.

Primul copil s-a nascut datorita tehnicii care permite combinarea genelor ADN a trei persoane. Parintii originari din Iordania au fost supusi tratamentelor in Mexic, acolo unde nu exista reguli impotriva acestei proceduri controversate.

“Este o tehnica revolutionara. Este pentru prima data cand informatia genetica de la trei persoane previne boala. Acum stim ca reconstituirea embrionilor poate duce la nasterea unui copil sanatos. Nici o alta tehnica  nu a fost consacrata”, a spus doctorul John Zhang, cel care a condus echipa medicala din Statele Unite, potrivit Daily Mail.

Acesta nu a dorit sa dezvaluie identitatea parintilor , insa a vorbit putin despre incercarile disperate ale acestora pentru a avea un bebelus sanatos.

Potrivit medicului, acestia si-au mai pierdut doi copii din cauza sindromului Leigh, care este o afectiune severa neurologica si care gradat inhiba abilitatile mentale si fizice ale copilului inca de la nastere. Primul copil nu a supravietuit decat sase ani, pe cand al doilea a murit la varsta de numai opt luni.

Citeste mai mult despre primul copil din lume conceput din trei parinti.

Adrian Vrauko este project managerul site-ului huff.ro Contact: adrian@huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top