Connect with us

Știri

DOLIU ÎN ROMÂNIA. A murit omul-cheie al istoriei recente

Ultimul șef al Securității Comuniste a murit la vârsta de 86 de ani. Generalul Iulian Vlad s-a stins din viață astăzi și va duce cu el în mormânt toate secretele Revoluției și a schimbării regimului ceaușist.

Generalul Vlad a murit la 86 de ani

Într-un interviu acordat ziarului „Adevărul”, generalul Vlad, implicat direct în evenimentele din 1989, a declarat că a făcut tot posibilul să se evite un masacru: „Cred că am făcut tot ce se putea face, pentru a evita un masacru.

Ordinul dat de mine, ca unităţile de securitate să nu tragă a fost unul extrem de important. În Bucureşti aveam aproape 2.000 de oameni pregătiţi să apere obiectivele din centrul Capitalei. Ce s-ar fi întâmplat dacă nu-i retrăgeam? Un măcel!“.

”Pot să vă spun însă că Ceauşescu se arătase de mai mult timp a fi mai puţin receptiv. Cred că în timpul acela, realmente, era depăşit de situaţie. Ceauşescu pierduse atunci aliaţii poate cei mai importanţi în care cu siguranţă că avusese încredere”, a mai spus Vlad.

Totodată, el a mai declarat în cadrul aceluiași interviu că nu a făcut altceva decât să-și slujească țara: „Este o chestiune pe care trebuie să o discutăm de principiu. Instituţia pe care am condus-o eu, la fel ca toate celelalte de acest fel existente în lume, avea datoria să culeagă informaţii care să privească interesele statului.

CITEȘTE ȘI: Cântăreț îndrăgit de români A MURIT din cauza CANCERULUI

Informaţii care să contribuie la apărarea ţării, să previzioneze eventual evenimente. Dar hotărârile în baza acestor informaţii le ia cel care este îndrituit să o facă – preşedintele, adică şeful statului, sau guvernul.”

1 Comment

1 Comment

  1. Ciobanu Florin Valeriu

    2017-09-30T12:33:41+03:00 at 12:33

    Dumnezeu sa va odihneasca,domnule general.Fara dumneavoastra vom fi mai putini si mai saraci.Dar va multumim pentru tot ce ati facut pentru Romania.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top