Stil
Am aflat ce contin PE BUNE cartofii pai de la Mcdonald’s !
Cartofii de la Mcdonald’s inseamna mai mult decat grasime, sare si calorii, scrie o publicatie americana care i-a analizat in detaliu pe celebri cartofiori consumati de miliarde de oameni in fiecare zi, cateva zeci de milioane doar din SUA.
Mc Donald’s foloseste mai multe tipuri de cartofi, printre care cei mai dulci la gust, Russet Burbank, dar din cauza concentratiei prea mare de zahar acestia risca sa capete pete maronii si sa se arda, scrie Wired. Inainte de taiere, cartofii sunt opariti pentru a elimina orice surplus de zahar. Din cauza unui fenomen chimic din oala, acestia pot capata o textura destul de urata, dar care nu are nicio legatura cu gustul aromat. Insa firma a gasit solutia: foloseste pirofosfat acid de sodiu, care impiedica mentinerea culorii albe a cartofilor in timpul pregatirii acestora.
Demult, cartofii celor de la Mc D. au fost topiti in untura de vita, insa pentru ca au primit numeroase critici referitoare la grasimile si asa existente in alte produse ale acestora, au renuntat la untura pentru ca macar cartoful, care este o leguma, sa se prezinte intr-o forma cat mai putin grasa clientului. Cartofii de la Mc sunt trecuti prin uleiuri vegetale: prima oara la fabrica, unde sunt prajiti fara a fi rumeniti, iar apoi in restaurantul unde sunt serviti la diferite garnituri.