Știri
Oferta este uriașă la cauciucuri de iarnă – Ce anvelope trebuie să cumpăr?
Anvelopele sunt o parte esențială a autovehiculului, nu sunt doar niște cauciucuri negre pentru rulare. Ele sunt foarte importante atunci când vine vorba despre siguranța la volan. Nu trebuie folosite anvelope foarte uzate, sau care nu au adâncimea profilului corespunzătoare.
Șoferii care aleg să cumpere anvelope ieftine, care sunt uzate sau second-hand, trebuie să știe că nu este o idee inspirată, pentru că acestea pot deveni rapid un pericol pentru viață. Adâncimea de rulare mică crește riscul de siguranță pe drumurile acoperite de gheață, lapoviță sau zăpadă.
La anvelope contează vechimea, anul de fabricație, gradul de uzură, condițiile de depozitare, dacă au fost utilizate corespunzător (echilibrarea roților, presiunea aerului, în anotimpul rece sau cald).
Anvelopele de iarnă nu sunt pentru vară! Nu le folosi în anotimpul cald!
De ce spuneam asta? Pentru că odată cu creșterea temperaturilor, anvelopele de iarnă își pierd din aderență și se uzează mai repede. Prin urmare, nu folosi anvelopele de iarnă tot anul! În lunile calde, anvelopele de iarnă trebuie schimbate cu cele de vară, trebuie depozitare corespunzător, pentru a fi utilizate iar, în iarna următoare.
Mulți șoferi nu țin cont de asta, nu știu dacă din nepăsare, sau pentru o economie neînțeleasă la bani. Ce avantaje au ei dacă pneurile se uzează mai repede din cauza faptului că sunt folosite și în anotimpul cald? Probabil conștientizează asta abia atunci când observă că pneurile sunt deja prea deteriorate și trebuie neapărat schimbate.
Alte dezavantaje ale folosirii pneurilor de iarnă în sezonul cald:
- Distanța de frânare este mai lungă la pneurile de iarnă, cu cât temperaturile devin mai calde
- Au durata de viață mai scurtă, se uzează, scade adâncimea profilului.
- Având în vedere că sunt fabricate din compuși de cauciuc „mai moi„, anvelopele de iarnă sunt mai sensibile la căldură; ele sunt proiectate pentru temperaturi scăzute
- La temperaturi ridicate nu pot realiza cele mai optime viraje
- Uzura cauciucurilor de iarnă crește dacă sunt folosite vara.
Cumpără anvelope de iarnă noi! Merită! Iată ce avantaje ai!
Ce alegi anvelope noi sau folosite? Șoferii caută anvelope second-hand, pentru că în opinia lor acestea mai rezistă și sunt mai puțin costisitoare ca cele noi. Prețurile pot fi mai mici cu 30-50% comparativ cu anvelopele noi. Ei spun că fac economie, dar probabil nu țin cont de faptul că acestea au o durabilitate mult redusă, astfel ele vor fi utilizate puțin timp și apoi vor trebui înlocuite cu altele mai bune.
Dacă vei cumpăra anvelope folosite, trebuie să fii atent la multe probleme ale acestora:
- Calitatea lor nu va fi una optimă ca la anvelopele noi
- Vor avea fisuri, semne vizibile de uzură
- Vor prezenta denivelări, cauciucul poate fi poros
- Dacă au fost depozitate mai mult de 5 ani, pot fi prea îmbătrânite sau uzate; specialiști consideră că anvelopele mai vechi de 10 ani sunt periculoase
- Vechimea anvelopelor este dată de codul DOT, de pe partea laterală a acestora; codul cuprinde 4 cifre care arată săptămâna și anul de fabricație; dacă vechimea este mai mare de 5-6 ani, ele nu trebuie să fie achiziționate
- Pot avea caracteristici necorespunzătoare, ce afectează capacitatea de frânare și manipulare
- Este posibil să fie destul de mult uzate și să nu ofere o rulare în siguranță la drum, în condiții de carosabil ud, cu gheață și zăpadă.
Îți sugerăm să NU cumperi pneuri folosite, de tip second-hand. Tu, în calitate de cumpărător, ești responsabil să nu utilizezi la mașina ta pneuri uzate. Este riscant să circuli iarna, în condiții nefavorabile, cu viteză, având la mașină cauciucuri cu adâncimea de rulare mică.
Cumpără cauciucuri de iarnă noi, pentru siguranța în trafic!
Recomandat este să eviți producătorii din China și să optezi pentru anvelope de cea mai bună calitate, de la producători cunoscuți. De exemplu, poți alege cauciucuri noi, de tip Nokian sau Continental pentru că acestea sunt de calitate premium și pot oferi cea mai înaltă siguranță și confort în trafic. Practic, astfel de anvelope au demonstrat că au un nivel de calitate, rezistență la uzură și performanță ridicat.
Deja se știe că acestea sunt anvelope de marcă premium, la fel cum sunt și cele ale mărcilor Michelin, Pirelli, Bridgestone sau Dunlop. Anvelopele de clasă premium sunt pentru șoferi care pun accent pe calitate, cărora le pasă de cea mai bună performanță.
În prezent, cumpărarea anvelopelor pe Internet a devenit destul de populară. Șoferii sunt mulțumiți de oferta de anvelope de iarnă și de vară, de gama variată de anvelope bune și de faptul că sunt livrate rapid în toată România. Pe site-ul de care am amintit mai sus, ai toate aceste avantaje, stocul propriu cuprinde anvelope de calitate premium, atât mărci de renume, cât și mărci de buget.
Anvelopele de clasă bugetară sunt potrivite pentru condusul în oraș, pentru mașini mici sau pentru șoferii care preferă un stil de condus mai liniștit. Anvelopele de mărci renumite sunt pentru mașini performante, din clasa mijlocie și superioară.
Cele mai apreciate sunt anvelopele Nokian care au oferit mereu cele mai bune rezultate la toate autovehiculele. Acestea ajută orice șofer să conducă în siguranță, chiar și în condiții atmosferice nefavorabile. Anvelopele Nokian au rezistență optimă la rulare, sunt avantajoase și pentru că fac economie la costurile de combustibil. Rezistența la rulare este importantă, ea are o pondere de aproximativ 20% în consumul de combustibil al mașinii.
Desigur contează și comportamentul șoferului auto pentru reducerea consumului de carburant și siguranța în trafic. Pentru asta, șofatul trebuie realizat corect și economic, iar presiunea la pneuri trebuie să fie adecvată. Dacă presiunea este prea scăzută, atunci anvelopele se vor uza mai repede.
Cele mai renumite pentru că oferă siguranță șoferilor sunt anvelopele Nokian Tyres, Nokian Weatherproof. După cum a spus Martin Drazik: „Produsele sunt sigure la temperaturi scăzute, au aderență puternică și frânare precisă la frânare.„