Connect with us
Reteta de Paste: Pasca cu crema de branza si fructe

Rețete

Reteta de Paste: Pasca cu crema de branza si fructe

Toata lumea e in cautarea cele mai bune retete de pasca. Exista o serie de alternative la pasca traditionala, iar una dintre acestea este cea facuta cu crema de branza si fructe pe care v-o recomandam cu mare drag!

Reteta de Paste: Pasca cu crema de branza si fructe

Pentru aluat iti trebuie:

– 500 de grame de faina;
– 200 de mililitri de lapte;
– 50 de grame de unt;
– 2 oua;
– 7 grame de drojdie proaspata;
– 50 de grame de miere de albine.

Pentru umplutura ai nevoie de:

– 500 de grame de crema de branza;
– 100 de grame de zahar pudra;
– esenta de rom;
– 150 de grame de fructe confiate;
– 3 oua.

Pentru uns ai nevoie doar de un galbenus si o lingura de lapte.

Cum se prepara pasca cu crema de branza si fructe

1. In primul rand, trebuie sa dizolvi mierea, drojdia si untul in lapte cald. Amesteca si adauga apoi ouale si faina, dar nu deodata.

2. Lasa aluatul la dospit pana cand vezi ca iese din castron (in mod normal trebuie sa isi dubleze volumul daca ai facut ce trebuie).

3. Asaza aluatul pe o tabla infainata si framanta pana obtii un aluat rotund. In mod normal, daca ai pus suficienta faina, ar trebui ca aluatul sa nu se lipeasca de maini precum plastilina.

4. Imparte aluatul in doua si ruleaza apoi partile cu sucitorul. Trebuie sa obtii un cerc care sa acopere fundul formei (vasul special folosit pentru ca pasca sa aiba forma). Tapeteaza forma cu hartie de copt si asaza cercul de aluat in forma.

5. Modeleaza apoi aluatul sub forma unor snururi ca sa poti impleti apoi pasca.

6. Amesteca zaharul cu crema de branza si adauga esenta de rom si fructele confiate. Poti opta intre mango si ananas sau le poti pune pe amandoua.

6. Compozitia de branza se asaza in mijlocul aluatului, iar marginile trebuie sa arata ca un cos impletit.

7. Lasa din nou aluatul la dospit si unge-l apoi cu galbenus de ou batut cu putin lapte.

8. Baga aluatul la cuptor pana se rumeneste. Daca vrei sa aiba un aspect si mai licios, il poti unge cu sirop facut din apa cu zahar. Pofta buna!

Emanuel Laurențiu - redactor. Colegul nostru redactează știri în domeniile știri interne, știri externe.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Rețete

To Top