Rețete
Din categoria „Ce mai gătim în weekend?!” Rețetă gustoasă de chifteluțe cu cartofi și verdeață
Chifteluțe cu cartofi. Vă propunem o rețetă gustoasă și rapidă de weekend, care se face foarte ușor și, cu siguranță, va fi pe placul întregii familii. Nu aveți nevoie de multe ingrediente și nici de mult timp de muncă, iar rezultatul va fi savuros.
Din categoria „Ce mai gătim în weekend?!” Rețetă gustoasă de chifteluțe cu cartofi și verdeață
Pentru o zi de weekend petrecută în familie, vă propunem o rețetă de chifteluțe care se face rapid și foarte ușor. Este vorba despre chifteluțe de cartofi cu verdeață și usturoi. Acestea se pot servi ca aperitive, dar și ca fel principal, împreună cu o friptură la grătar și o salată ușoară de vară.
Pentru prepararea rețetei de chifteluțe de cartofi cu verdeață și usturoi, aveți nevoie de următoarele ingrediente!
500 grame cartofi
1 ou bătut
2 linguri amidon de porumb sau făină
2 fire ceapă verde tocate mărunt sau o ceapă uscată
1 legătură pătrunel proaspăt tocat
1 legătură mărar proaspăt tocat
3 căței de usturoi
1/2 linguriță nucșoară măcinată
sare
piper
ulei pentru prăjit
Modul de preparare este foarte simplu. În primul rând se fierb cartofii în coajă, apoi se lasă să se răcească complet. Se curăță de coajă și se dau prin răzătoarea cu ochiuri mici.
Cartofii rași se pun într-un bol mare și se adaugă peste ei oul bătut, ceapa verde tocată mărunt, pătrunjelul, mărarul, amidonul de porumb, sarea, usturoiul pisat, nucșoara măcinată și piperul.
Toate ingredientele se mixează bine până obțineți o compoziție omogenă. Din aluatul obținut se formează șase chifteluțe de cartofi. Dacă aluatul este prea moale, mai puteți adăuga o lingură de amidon sau făină. Încingeți uleiul într-o tiganie antiaderentă. Chiftelele se prăjesc la foc mic, câteva minute pe fiecare parte.
La final, chiftelele se scot pe un platou pe care, înainte se pune un prosop de hârtie pentru a absorbi din grăsime. Asta este tot! Chiftelele se servesc calde!
Poftă bună!