Connect with us

Știri

A murit Dumitru Fărcaș

Cântărețul de muzică populară Dumitru Fărcaș s-a stins din viață, anunță agenția de știri Mediafax. Informația a fost confirmată în cadrul unei conferințe de presă și de către primarul Clujului, Emil Boc.

Interpretul de muzică populară, taragotistul Dumitru Fărcaş, a murit în noaptea de luni spre marţi într-un spital din Cluj, în urma unui infarct. Taragotistul avea 80 de ani.

Dumitru Fărcaş a murit într-un spital din Cluj, unde era internat în urma unui infarct.

Directorul Casei de Cultură a Studenţilor Cluj, Flavius Milăşan, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că detaliile privind înmormântarea lui Dumitru Fărcaş vor fi comunicate de familie.

În luna mai, Fărcaş a împlinit vârsta de 80 de ani, ocazie cu care preşedintele Klaus Iohannis i-a oferit Ordinul Naţional „Serviciu Credincios” în grad de cavaler.

În vara anului 2014, Dumitru Fărcaş a rămas fără taragot, după ce acesta i-a fost furat dintr-un microbuz parcat în faţa Ateneului Român, astfel că artistul nu a mai putut cânta la spectacolul aniversar al lui Gheorghe Zamfir.

„Taragotul şi un acordeon au fost furate dintr-un microbuz parcat în faţa Ateneului Român, care fusese lăsat neasigurat. Bunurile furate valorează aproximativ 7.000 de euro”, au spus atunci surse din Poliţia Capitalei.

Dumitru Fărcaş şi alţi artişti sosiseră la Ateneu pentru a participa la spectacolul aniversar „Zamfir – 50 de ani pe scenă”. Hoţii au acţionat după ce aceştia au coborât din microbuz. Cel mai probabil, ei ar fi găsit o uşă a microbuzului deschisă.

Daniel Șuta, editor senior

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top