Connect with us
Atac în Jalalabad. Cel puțin 4 persoane și-au pierdut viața și alte 20 au fost rănite

Știri

Atac în Jalalabad. Cel puțin 4 persoane și-au pierdut viața și alte 20 au fost rănite

A avut loc un atac în Jalalabad. Cel puțin 4 persoane și-au pierdut viața iar alte 20 au fost rănite. Atacul a avut ca țintă o clădire oficială.

Atac asupra unei clădiri oficiale în Jalalabad

Cel puţin patru persoane au fost ucise şi alte 20 au fost rănite duminică într-un atac încă în curs. A fost întreprins de oameni înarmaţi asupra unei clădiri oficiale din Jalalabad, în estul Afganistanului. Anunțul a fost făcut de responsabili locali, informează AFP şi Reuters.

Cel puţin trei explozii s-au făcut auzite la începutul atacului, care pare unul coordonat, asupra Administraţiei de finanţe din oraș. A fost declaratia purtătorului de cuvânt al guvernatorului provinciei Nangarhar, Attaullah Khogyani, provincie aflată lângă frontiera Afganistanului. Atacatori au pătruns în clădire, unde au loc lupte cu forţele de securitate, a adăugat el.

Acest atac este cel mai recent într-o serie de atacuri care au avut loc pe teritoriul Afganistanului în acest an. Cele mai multe au fost comise în capitala Kabul, însă în ianuarie un bărbat înarmat a atacat un oficiu al organizaţiei Salvaţi Copiii din Jalalabad, ucigând cel puţin cinci oameni şi rănind alţi 25.

CITEȘTE ȘI: Atac armat la un liceu din California! Cel puțin o persoană a fost rănită

CITEȘTE ȘI: Bărbat atacat cu acid sulfuric când a deschis uşa casei. În ce stare se află

În atacul de sâmbătă, un atacator pare să se fi aruncat în aer la intrarea în clădirea situată în centrul oraşului, permiţându-le altor bărbaţi înarmaţi să pătrundă în interior, a declarat pentru Reuters un membru al Consiliului provinciei, Sohrab Qaderi. După aceasta, mai multe explozii s-au făcut auzite din interiorul clădirii.

Potrivit lui Sohrab Qaderi, cel puţin patru atacatori, înarmaţi cu lansatoare de rachete şi mitraliere, luptă împotriva forţelor de ordine în clădire.

Deocamdată, atacul nu a fost revendicat.

Atac terorist în Paris, revendicat de Statul Islamic. Cine este atacatorul care a îngrozit Franţa

Gruparea Stat Islamic (SI) a revendicat atacul cu cuţit comis sâmbătă seară la Paris, potrivit centrului american de supraveghere a site-urilor islamiste SITE Intelligence Group, relatează AFP.

„Autorul acestui atac cu cuţitul la Paris este un soldat al Stat Islamic, iar operaţiunea a fost desfăşurată ca represalii faţă de state ale coaliţiei” internaţionale antijihadiste din Irak şi Siria, a declarat o „sursă din cadrul serviciilor de securitate” pentru Amaq, agenţia de presă a SI. CITEȘTE CONTINUAREA AICI.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top